Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Geld & carrière 3 jan 2018 / 12:59 uur

Millennials zijn vaker open over hun salaris

Vertel jij aan anderen hoeveel je verdient? Uit onderzoek van de financiële website The Cashlorette blijkt dat 63 procent van de millennials tussen de 18 en 36 jaar openlijk praat over zijn salaris met familieleden. 48 procent bespreekt de inkomsten met vrienden en 30 procent heeft het erover met collega’s.

Millennials zijn vaker open over hun salaris
Foto: Unsplash.

Van de babyboomers (voor dit onderzoek mensen tussen de 53 en 71) daarentegen vertelt 41 procent aan familieleden hoeveel geld er binnenkomt. 21 procent vertelt het aan vrienden en slechts 8 procent snijdt het onderwerp ‘salaris’ aan bij collega’s.

Gelijkheid

Dat millennials sneller aan anderen vertellen hoeveel ze verdienen, komt volgens The Cashlorette doordat zij gelijkheid belangrijk vinden. En alleen als je open communiceert over je salaris, kom je erachter of je mannelijke collega met dezelfde functie meer verdient dan jij.

Daarnaast zorgt openheid over je salaris er ook voor dat je je eigen waarde op de arbeidsmarkt beter kunt beoordelen. Zeker als je net begint met werken, kan het lastig inschatten zijn wat je hoort te verdienen. Als je het er met anderen over hebt, voorkom je dat je onrealistische loonvoorstellen doet tijdens een sollicitatiegesprek.

Millennials zijn vaker open over hun salaris
Het er met anderen over hebben hoeveel je verdient, zorgt ervoor dat je onrealistische loonvoorstellen doet tijdens een sollicitatiegesprek. Foto: Unsplash.

Relatie

Dat het taboe langzamerhand verdwijnt, is volgens de website alleen maar positief. ,,Hoe meer je erover praat, hoe meer je erover leert en hoe minder jij benadeeld kunt worden.” Al waarschuwen ze ook dat het belangrijk is om even stil te staan bij hoe de persoon tegen wie je het vertelt gaat reageren. ,,Openlijk je loon bespreken kan een relatie veranderen, positief maar ook negatief. Denk daar dus wel even over na."

Vertel jij anderen hoeveel er maandelijks binnenkomt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Millennials zijn vaker open over hun salaris
Sluiten