Merel Driessen
Merel Driessen Geld & Carrière 24 jan 2018
Leestijd: 4 minuten

Deze Nederlanders staan in de Forbes’ 30 Under 30

Al drie jaar op een rij zoekt Forbes de meest veelbelovende Europeanen onder de 30 jaar op. In iedere categorie vind je 30 jonge Europeanen die uitblinken in hun vakgebied. En deze Nederlanders vind je terug in Forbes’ 30 under 30 Europe-list.

Luc Aarts (28)

Schoenenontwerper Luc Aarts had al op jonge leeftijd een liefde voor zijn vak. In 2015 studeerde hij af aan ArtEZ in Arnhem. Inmiddels ontwerpt Luc schoenencollecties voor verschillende grote modemerken. In oktober riep FashionWeek.com hem uit tot een van de tien meest veelbelovende Nederlandse schoenenontwerpers.

Karim Adduchi (29)

Deze illustrator, kunstenaar en modeontwerper is geboren in Marokko, maar studeerde mode aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Zijn afstudeercollectie genaamd ‘She Knows Why the Caged Bird Sings’ maakte een grote indruk. In 2016 opende Karim de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam met zijn collectie ‘She who lives behind the courtyard door’.

Christian Luiten (24) Curtis Penning (22)

Deze twee heren zijn de gezichten achter Avant Arte: een online kunstblog. In 2015 zetten ze Avant Arte op. Inmiddels heeft het platform een wereldwijde community, van Charleston tot Teheran. Internationale media noemen Avant Arte ‘een van de meest invloedrijke online kunstblogs’.

Sophie Hardeman (27)

Al snel nadat Sophie Hardeman was afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam stond ze met haar eerste collectie ‘Out of the Blue’ op New York Fashion Week. Haar laatste collectie is zowel op New York Fashion Week als op de Fashion Weeks in Los Angelos en Paris vertoond. Artiesten als Rihanna en Lady Gaga zijn grote fans van haar.

Negin Mirsalehi (29)

Twee jaar geleden sloeg Negin nog een aanbod van 800 duizend dollar af voor een ambassadeurschap bij een groot haarproductmerk. Ze had grotere plannen, namelijk haar eigen haarproductenlijn beginnen. Het merk is geïnspireerd op de geschiedenis van haar familie: zes generaties aan imkers. Het afgelopen jaar maakte Negin met haar merk een omzet van bijna 3 miljoen dollar.

Martijn Nekoui (28)

Martijn Nekoui is het gezicht achter het platform MOAM dat jonge creatieve talenten coacht. MOAM geeft deze jonge talenten de kans om zelfs een eigen haute couture-collectie te ontwerpen. Ook heeft het platform samengewerkt met onder meer HEMA en Doutzen Kroes.

https://www.instagram.com/p/BagLld-gJqd/

Lizzy Stuyfzand (22)

Lizzy studeerde afgelopen zomer af aan ArtEZ in Arnhem en won met haar afstudeercollectie ‘Call Me Magpie’ de Lichting 2017, een belangrijke prijs voor modestudenten.

https://www.instagram.com/p/BWlFWuVBuuK/

Max Verstappen (20)

Op zijn zeventiende was hij de allerjongste Formule 1-courier ooit. Daarmee is eigenlijk alles al gezegd over onze Nederlandse held. Hier vind je alles wat wij ooit over hem schreven.

Don Ceder (28)

Don is nog geen 30 jaar oud, maar heeft nu al zijn eigen advocatenbureau: Ceder Advocatuur. Daarnaast is hij lijsttrekker van de ChristenUnie in Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/BdS8A4JlLF4/

Bas van Rossum (25)

Bas is ‘Global Youth President’ van het Internationale Rode Kruis, een van de grootste humanitaire organisaties in de wereld. Hij werkt aan het wereldwijde beleid en de strategie van de organisatie.

Valerie Hirschhauser (28) en David Kellerman (29)

Dit duo is de oprichter van Frank About Tea, een food-start-up dat thee inkoopt bij producenten en direct aflevert bij consumenten thuis of op kantoor. Er komen dus geen tussenpersonen aan te pas. Valerie en David willen hiermee bijdragen aan een transparanter en eerlijker voedselsysteem.

https://www.instagram.com/p/BWdN1yIh1B_/

Hans Ober (29)

Grote kans dat jij weleens via Ticketswap je kaartjes hebt verkocht of gekocht. Het gezicht achter dit ticketplatform is Hans Ober. Samen met twee partners richtte hij in 2012 TicketSwap op, dat inmiddels al twee miljoen geregistreerde gebruikers heeft.

Jasper Gabrielse (26) en Melvin Loggies (26)

Deze twee heren bedachten Seepje, een natuurlijk wasmiddel dat is gemaakt van Nepalese fruitschillen. Het wasmiddel is goed voor het milieu en ondersteunt Nepalese boeren. Op dit moment zijn hun producten in ruim 1.100 winkels in Nederland en België te koop.

Jacintha Baas (25), Wolf Bierens (28), Sol van Kempen (27) en Gert van Vught (29)

Dit viertal bedacht een manier waarmee ze duurzame huizen kunnen bouwen. De bouwwereld is namelijk voor een derde verantwoordelijk voor de uitstoot van CO2. Met hun systeem Sustainer Homes besparen ze 90 procent van deze C02-uitstoot.

Marijn Flipse (24)

Marijn is de bedenker van de ‘Nederlandse Tesla op twee wielen’, elektrische scooters dus. Via crowdfunding haalde Bolt Mobility 6,3 miljoen euro op. Het bedrijf is nu nog bezig met het bouwen van de scooters. In 2019 wordt de eerste verwacht: de AppScooter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.