Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & carrière 8 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Op zoek naar werk? Solliciteer rond de feestdagen

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan kun je maar beter zo snel mogelijk solliciteren. December is namelijk een heel gunstige maand, berekende Joblift.

Het loont om in december te solliciteren, want hoewel het aantal uitgeschreven vacatures laag is, is het aantal zoekopdrachten ook laag. Daardoor zijn er een stuk minder sollicitanten om mee te concurreren.

Goede voornemens

De eerste drie maanden van het nieuwe jaar zijn daarentegen de minst gunstige maanden voor een sollicitatie. In januari en februari zorgen goede voornemens ervoor dat het aantal sollicitanten het aantal vacatures duidelijk overstijgt en ook in maart zijn er meer sollicitanten dan vacatures. Dat maakt deze periode overigens wel gunstig voor werkgevers met een vacature.

Waarom je moet solliciteren rond de feestdagen
In december maak je meer kans op een baan dan in januari, februari of maart. Foto: Unsplash.

De grootste kans op het vinden van een nieuwe baan is in juni. Het verschil tussen vraag en aanbod is gedurende deze maand het grootst: terwijl er in juni de meeste vacatures worden uitgeschreven, ligt het percentage zoekopdrachten naar vacatures duidelijk lager.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Op zoek naar werk? Solliciteer rond de feestdagen
Sluiten