Merel Driessen
Merel Driessen Geld & carrière 1 dec 2017

In dit bedrijf werken ouders samen met hun kinderen

Misschien moet je er niet aan denken: je kinderen meenemen naar je werk. Maar in Duitsland zijn kinderen van harte welkom op kantoor. De Duitse telefoonaanbieder Sipgate zorgt zelfs voor verzorgers voor de kinderen van hun werknemers.

Speelkamer op kantoor

De gang op kantoor wordt omgebouwd tot een racebaan en een werkkamer tot extra speelkamer. Bij Sipgate zijn kinderen van harte welkom. Met hun verzorgers brengen ze bezoekjes aan onder andere de dierentuin.

Het kindvriendelijk Sipgate is gevestigd in Düsseldorf. Normaalgesproken gaan de kinderen van de werknemers naar een kleuterschool, maar in de vakantie zijn deze voor de helft van de tijd gesloten. Mede-oprichter van Sipgate, Tim Mois, vertelt aan Business Insider Deutschland dat ze daarom in de vakantie altijd een groep kinderverzorgers hebben op kantoor.

Kinderopvang geregeld

Maar ook buiten de vakantie zijn de kinderen van harte welkom. Het bedrijf biedt kinderopvang aan. De ouders hoeven het alleen vooraf te melden en het wordt voor ze geregeld. Ook zonder de kinderverzorgers mogen de ouders hun kinderen meenemen. „Die kunnen hier dan rondlopen en met speelgoedauto’s door de gangen rijden”, aldus Mois.

Of die kinderen niet vervelend zijn voor collega’s en bezoekers? Helemaal niet. Volgens Mois zorgen de kinderen juist voor een ontspannen en vrolijke sfeer op kantoor. De ondernemer pleit er zelfs voor om kinderen wat vaker mee naar kantoor te nemen.

Zijn jouw kinderen welkom op je werk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In dit bedrijf werken ouders samen met hun kinderen
Sluiten