Sofie Smulders
Sofie Smulders Geld & Carrière 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

50 euro over? Word kasteelheer voor een prikkie

Op zoek naar een nieuwe functie? Of liever gezegd: een nieuwe titel? Voor 50 euro mag je je kasteelheer noemen.

Ja, dat hoor je goed. Voor slechts vijf tientjes ben je eigenaar van het Franse Château de la Mothe-Chandenier. Samen met bijna 6700 anderen. Hoe dat kan? De vervallen waterburcht in de buurt van Saumur had een vraagprijs van een half miljoen euro, die door middel van een collectieve aankoop is vervuld.

De motor hierachter is financieringsplatform Dartagnans.fr. Ze maakten maandag bekend dat het halve miljoen ruimschoots behaald is.

Duizenden onbekenden

„Door deze collectieve aankoop denken wij aan het behoud en de ontwikkeling van het erfgoed van morgen. En we bewijzen dat de kracht van burgers altijd het grootst is. Dank aan de duizenden onbekenden”, staat er op de website.

Mocht je nu denken dat je je kans om kasteelheer of -dame te worden gemist hebt, dat is gelukkig niet zo. Je kunt je nog steeds melden voor een investering in het vervallend pand. Er zijn voor de tweede fase van het project namelijk heel wat bijkomende kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
50 euro over? Word kasteelheer voor een prikkie
Sluiten