Merel Driessen
Merel Driessen Geld & carrière 3 nov 2017 / 13:00 uur

Ondernemers zijn het meest tevreden met hun werk

Een eigen bedrijf beginnen is vaak een spannende stap. Je hebt ineens een grote verantwoordelijkheid en moet bijvoorbeeld je eigen personeel regelen. Toch zijn zelfstandig ondernemers in Nederland het meest tevreden over hun werk.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deed onderzoek naar de tevredenheid van alle werkenden in Nederland in 2016. Ruim 80 procent van de zelfstandigen gaf aan tevreden te zijn met het werk wat ze deden. Op dat moment werkten ruim 1,4 miljoen mensen als zelfstandige. Driekwart van hen had geen personeel in dienst.

Tevreden met het werk onder werknemers en zelfstandigen. (Metro)

Uitzendkrachten minst tevreden

Uitzendkrachten waren het minst tevreden over hun werk. 66 procent van hen is blij met het werk wat ze deden. Het is het laagste percentage van alle flexibele werknemers. De reden voor ontevredenheid is dat ze op zoek zijn naar een vaste baan en het hen niet lukt om die te vinden. De helft van alle uitzendkrachten zegt een baan op uitzendbasis te hebben omdat ze geen vaste baan kunnen krijgen.

Tevredenheid werknemers naar reden geen vast dienstverband. (Metro)

Van de mensen met een vaste baan gaf 78 procent aan tevreden te zijn met hun werk. Ondanks dat het aantal flexibele werknemers en zzp’ers in de afgelopen jaren is toegenomen, is de groep vaste werknemers nog altijd het grootst. Ruim 5,2 miljoen Nederlanders hebben een vaste baan. Het grootste deel van de zelfstandigen koos er zelf voor om een onderneming te starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ondernemers zijn het meest tevreden met hun werk
Sluiten