Redactie Metro
Redactie Metro Gezondheid 11 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

In de benen: 8 manieren om dagelijks extra stappen te zetten

Lopen is goed voor je gezondheid, dat hoeven we je vast niet meer te vertellen. Onlangs werd bekend dat Nederland (opnieuw) Europees kampioen zitten is – een titel waar we niet trots op hoeven te zijn. Daarom is het tijd om wat extra stappen te zetten. Maar hoe doe je dit nou zonder dat dit extra veel tijd kost?

Metro tipt: acht manieren om dagelijks extra stappen te zetten, zónder dat je uren aan een wandeling kwijt bent.

Extra stappen zetten doe je zo

1. Loop tijdens het tandenpoetsen

Doe dit twee keer per dag twee minuten en je hebt zo weer honderd stappen op die teller.

2. Ga naar de wc op een andere verdieping

Zo loop je niet alleen langer, maar ga je ook weer die trap op en af. En dat is weer goed voor je beenspieren. Win-win!

3. Boodschappen in etappes

Weekendboodschappen gedaan? Draag je boodschappentassen één voor één van de auto naar huis. Dit zorgt voor extra stappen, en het is ook nog eens beter voor je rug.

4. Zet de auto dan vervolgens zo ver mogelijk van je huis

Misschien niet heel makkelijk, maar je lichaam zal het zeker waarderen.

5. Al lopend wachten op de trein

In plaats van op het bankje zitten kun je best eens heen en weer lopen over het perron. Zie je dat niet zitten? Blijf dan in elk geval staan – dat is beter voor je gezondheid dan neerploffen op die koude bankjes.

6. Maak je werkplek actiever

Collega’s die koffie halen? Een grote kan water op je bureau? Voor ieder kleine notitie een mailtje sturen? Dat moet wat ons betreft vanaf nu voorgoed afgelopen zijn. Vooruit met de benen, het loont om even langs te lopen bij je collega’s.

7. Stap een bushalte eerder uit

Als je toch al een klein stukje moet lopen, kun je er net zo goed een wat groter stukje van maken. Alle kleine beetjes helpen, dus één bushalte verder uitstappen ook. Iets meer tijd? Ga voor twee of drie bushaltes.

8. Houd een ‘walking-lunch’ als het weer dit toelaat

Want als je toch al acht uur per dag in dezelfde ruimte zit, is het wel lekker hier even uit te gaan. Verpak die boterham in een stukje aluminiumfolie, en ga lopen. Dit kan zowel op kantoor als tijdens je thuiswerkdagen.

Meer Metro-artikelen lezen over soortgelijke onderwerpen? Bekijk hier onze categorie ‘Lifestyle’. Daar vind je alles over gezondheid, opvoeding en relaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.