Kasper Hermans
Kasper Hermans Gezondheid 12 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

‘1 aprilgrap’ Boerenyoghurt met Licor 43 is een hit

Bedrijven proberen rondom 1 april altijd met rare grappen op de proppen te komen. Zo ook Zuivelhoeve. Het meldde dat er een smaak van Boerenyoghurt aankwam met Licor 43 erin.

Onderzoek

Dat gebeurde uiteraard niet echt. Althans, dat was de planning. Het toetjesmerk kreeg zoveel positieve reacties dat het toch een besloot te onderzoeken of het ook ergens naar smaakte en het team proevers is klaarblijkelijk zeer tevreden.

„Wat eigenlijk een 1 aprilgrap hoorde te zijn, hebben wij mede door al jullie positieve reacties tot werkelijkheid gemaakt!”, zo schrijft de Amelose afdeling van Zuivelhoeve, waar het product ontwikkeld is.

Vijftien emmers

Op de foto zijn acht grote emmertjes te zien met de yoghurt, maar inmiddels is er al flink bij geproduceerd. „We hebben vanmorgen nog vijftien emmers van vijf liter bijgemaakt”, vertelt Jacinta Stokkingreef tegenover Metro.

„Het was eigenlijk vooral een ludieke actie, we hadden absoluut niet verwacht dat het zo populair zou zijn en dat we ermee viraal zouden gaan", vervolgt Stokkingreef. „De reacties zijn heel positief. Ik denk dat we de rest van het weekend wel bezig zijn met bijmaken."

Hoe de yoghurt smaakt? „Ken je Licor 43? Dan is het eigenlijk precies zoals je verwacht. Er zit nog wel wat anders bij, maar ik mag natuurlijk niet alles prijsgeven."

Alleen in het oosten

De Licor 43-yoghurt is vooralsnog alleen gemaakt door de Almelose tak. Dus wie ervan wil proeven, zal naar het oosten van het land moeten afreizen. Hoelang ze deze uit de hand gelopen grap nog voortzetten, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.