Fit&Gezond

Weight Watchers doet 'transformatiefoto's' in de ban

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

13 FEB 2018

Oké eerlijk toegegeven: 'before and after'-foto's zijn best wel smullen. Transformatiefoto's waarin je in één oogopslag ziet hoeveel beter een persoon in zijn of haar vel zit na gezond eten en meer bewegen. Wij houden ervan.

Dat die foto's heerlijk zijn om naar te kijken weet het grote afslankmerk Weight Watchers ook. Al jaren is het één van de kenmerken van het programma. Je ziet zo nu en dan inspirerende transformaties van mensen die in hetzelfde schuitje zitten om jou een steuntje in de rug te geven. Ooit kan jij ook zo'n foto uploaden! Maar dat beroemde kenmerk is vanaf nu verleden tijd, Weight Watchers gaat geen gebruik meer maken van transformatiefoto's.

Nieuwe visie

Het merk heeft namelijk een nieuwe visie gelanceerd en daarin is geen ruimte voor kort en snel gewichtsverlies. Tegenwoordig zouden we anders naar afvallen kijken: geen paar kilootjes om even in die jurk te passen, maar een echte verandering van leefstijl. En daar passen die snelle foto's niet bij. Het afvaltraject eindigt namelijk niet na die blije foto met een strakker lijf, daar begint het juist. Je moet een gezond eetpatroon onderhouden en blijven bewegen.

Volgens Weight Watchers geven de foto's het idee dat er een soort einddatum aan een dieet zit. Een doel dat je bereikt en waarvoor je daarna niets meer hoeft te doen. Dat is natuurlijk verkeerd. Het programma wordt nu een 'reis van gezondheid, zonder begin, midden of einde.' Natuurlijk wordt het niemand verboden foto's van zijn of haar progressie met de wereld te delen, maar het is geen pijler meer in het programma.

Onderdeel van de nieuwe visie is ook dat kinderen zich kunnen aansluiten bij Weight Watchers. Er zullen gratis abonnementen worden uitgedeeld aan kinderen tussen de dertien en zeventien jaar. Dit doen zij om een vuist te maken tegen obesitas bij kinderen.


Views

300+

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

19 JUL 2018

Een verhitte discussie met je lief kan natuurlijk altijd voorkomen, maar het is beter om hier geen gewoonte van te maken. Discussies hebben namelijk een negatieve invloed op de gezondheid, en impact is het grootst bij mannen.

Dat blijkt uit onderzoek gepresenteerd op de ‘International Association for Relationship Research’-conferentie in de Amerikaanse staat Colorado.

Het onderzoek


Views

1k+

Likeability of 5

Dit doet blowen écht met je nachtrust

Een blowtje voor het slapengaan kán in sommige gevallen helpen. Beeld: ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

19 SEP 2017

Ben je een slechte slaper en ben je ervan overtuigd dat een blowtje voor het slapengaan een goed idee is? De University of Michigan heeft er eindelijk onderzoek naar gedaan. Is het eigenlijk een goed idee om te rekenen op wiet voor een goede nachtrust?

De onderzoekers lieten 98 blowers een sportarmband dragen. Ze moesten slaapdagboeken bijhouden én wiet roken zoals ze dat normaal ook deden. Het goede nieuws is dat ze inderdaad een stuk dieper sliepen, maar je mentale gesteldheid heeft daar een enorme invloed op.

Elke dag geen goed idee


like
user_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avatar

Views

2k+

Onderzoek wijst uit: scheten snuiven is goed voor je
Likeability of 5

Onderzoek wijst uit: scheten snuiven is goed voor je

Een van de stoffen die scheten laat stinken blijkt bijzonder goed voor je.

Foto van 'Imre Himmelbauer'

27 OKT 2017

Je hebt zo nu en dan een moment dat je heel graag een scheet wilt inhouden, maar dat het gewoon niet lukt. Of je nu bij je partner in bed ligt of in gezelschap zit, op sommige momenten wil je gewoon niet dat je zo'n welbekende stinkbom laat ontploffen. Nu blijkt echter dat mensen je juist dankbaar moeten zijn als ze van jouw geur mogen 'genieten'.

Uit onderzoek van de universiteit van Exeter blijkt namelijk dat waterstofsulfide, een van de stoffen die scheten hun kenmerkende geur geven, verschillende positieve effecten op de gezondheid heeft. De eerdergenoemde universiteit noemt het zelfs een 'Healthcare hero', een gezondheidszorgheld. De stof zou namelijk in de toekomst belangrijk kunnen zijn in bepaalde therapieën.

Kanker


like
user_902314d98c48d4f484ccaf4fd3f34e26e26df12d_avatar

Views

2k+

Likeability of 5

Nieuw onderzoek: je valt af door in de zon te liggen

Foto van 'Rosan de Vos'

2 FEB 2018

Heb je nu al stress voor de vakantie omdat je er deze winter een paar kilo's bij hebt gegeten? Geen zorgen, want na regen komt zonneschijn: uit onderzoek blijkt namelijk dat je afvalt door de stralen van de zon.

Hoe dan?

Onderzoekers van de Universiteit van Alberta in Canada hebben ontdekt dat vetcellen krimpen door zonnestralen. Goed nieuws, want als je toch een hekel hebt aan de sportschool, is het een prima excuus om alvast een (extra) vakantie te boeken.


lol
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

800+