Rosan de Vos
Rosan de Vos Gezondheid 2 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuw onderzoek: je valt af door in de zon te liggen

Heb je nu al stress voor de vakantie omdat je er deze winter een paar kilo’s bij hebt gegeten? Geen zorgen, want na regen komt zonneschijn: uit onderzoek blijkt namelijk dat je afvalt door de stralen van de zon.

Hoe dan?

Onderzoekers van de Universiteit van Alberta in Canada hebben ontdekt dat vetcellen krimpen door zonnestralen. Goed nieuws, want als je toch een hekel hebt aan de sportschool, is het een prima excuus om alvast een (extra) vakantie te boeken.

„Vetcellen slaan bij zonlicht minder vet op”, aldus onderzoeker Peter Light tegen Global News. Helaas kunnen we je nog niet precies vertellen hoe lang je moet gaan zonnen, want dat is (nog) niet bekend. „Het zou wel goed kunnen dat deze ontdekking dikkere mensen en diabetespatiënten kan helpen middels medicijnen of een vorm van lichttherapie.”

Per toeval

De resultaten van dit onderzoek zijn per toeval aan het licht gekomen. Eigenlijk was het Diabetes Instituut onderzoek aan het doen naar de manier waarop vetcellen insuline produceren als reactie op licht.

Nu van plan om als een malle te gaan bakken in de zon? Vergeet je vooral niet (zeer!) goed in te smeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.