Lexi verloor 137 kilo: ‘geen excuses meer’

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

6 DEC 2017

De Amerikaanse Lexi (27) en Danny (29) aten jarenlang alles wat ze lekker vonden. Friet, pizza, snoep, frisdrank: noem maar op. Maar toen Lexi erachter kwam dat het haar kinderwens in de weg zou zitten én dat haar leven een flink stuk korter zou kunnen zijn, namen ze een grote beslissing: de kilo's moesten eraf.

Lexi woog op dat moment 220 kilo, haar echtgenoot, Danny, ruim 125 kilo.

Nieuwjaarsdag 2016

Lexi besloot samen met Danny haar goede voornemens waar te maken: extreem veel afvallen vanaf het nieuwe jaar (2016). Het koppel verloor samen 179 kilo, waarvan Lexi er 137 verloor. „We hadden niet echt een plan, maar waren vastberaden om te slagen”, vertelt ze op Instagram. „Samen gingen we meal preppen, heel veel water drinken, stoppen met televisie kijken en meer bewegen. We gingen vijf keer per week naar de sportschool, maar dan wel slechts 30 minuten. We vielen zo steeds meer af.”

Elke maand 10 kilo

Lexi viel iedere maand ongeveer 10 kilo af. „Als dit niet lukte, ging ik wat intensiever trainen en minder calorieën eten. Danny en ik hadden er geen idee van dat we twee jaar later een compleet ander koppel zouden zijn. We raakten niet alleen flink wat gewicht kwijt, we groeiden ook naar elkaar toe.” Tegen zichzelf zei Lexi in haar afvalproces: „Ga je gewoon blijven praten over afvallen of ga je het ook doen? Geen excuses meer.”

Lexi startte een apart Instagramprofiel, zodat ze haar vrienden niet de hele dag zou bestoken met afslankfoto's. Op deze manier kon ze ook anderen inspireren: „Je kunt je leven echt omgooien als je wil.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Hoe je nooit meer piekert

Hoe je nooit meer piekert

Foto: Nik Shuliahin / Unsplash

Foto van 'Lisa en Shirah'

Lisa en Shirah

11 DEC 2017

Piekeren wordt één van de meest schadelijke sociaal geaccepteerde gewoontes genoemd. Je schiet er niets mee op en het maakt je alleen maar gestrest. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je piekergedachten te stoppen.

1. Fantaseer de goede kant

Gewichtsdiscriminatie: 'Ik werd gewoon genegeerd'

Gewichtsdiscriminatie: 'Ik werd gewoon genegeerd'

Gewichtsdiscriminatie is een groot probleem. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

10 DEC 2017

Gewichtsdiscriminatie is een groot probleem in Nederland. Zo hebben dikke mensen minder kans op een baan, en worden ze simpelweg minder serieus genomen. „Als ik op het schoolplein stond om mijn kinderen op te halen, werd ik gewoon genegeerd”, zegt Claudia Vesters (48) tegen Metro.

„Op straat kreeg ik vaak te horen: ‘Hey dikzak' of ‘Hey vette’. Of ik las op Facebook: ‘Ik heb die dikke weer zien lopen met haar hondje'. Zelfs mijn kinderen kregen het via, via te horen”. Vesters maakte de meest heftige dingen mee toen ze 40 kilo zwaarder was. Nu ze weer slank is, merkt ze het verschil: „Het is bizar hoe mensen reageren op uiterlijk. Dit maakt de negatieve spiraal van te zwaar zijn alleen maar erger.”

Wandelen is gezond, maar niet in een drukke stad

Wandelen is gezond, maar niet in een drukke stad

Wandelen is gezond, maar niet in een drukke stad. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

8 DEC 2017

Even naar buiten om een luchtje te scheppen? Je zou denken dat dit te allen tijde een goed idee is, maar onderzoek bewijs het tegendeel. Wandelen mag dan wel goed zijn voor de gezondheid, in drukke autostraten is het een heel ander verhaal.

Uitlaatgassen

'Een rottige collega is geweldig voor het brein!'

‘Een rottige collega is geweldig voor het brein!’

Misschien is het niet altijd leuk, maar voor je hersenen is een vervelende collega zo slecht nog niet. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

7 DEC 2017

Een vervelende collega is goed voor het brein. Dat stelde de bekende neurowetenschapper Erik Scherder dinsdagavond bij het programma JINEK. Volgens Scherder zorgen irritante collega's voor de broodnodige hersenactiviteit.

„Als je zegt: ‘Ik heb een prettige dag gehad, ik heb niet veel gedaan’, dan is dat vanuit het brein gezien heel jammer. Het precies wat je niet zou moeten willen”, aldus Scherder.

Placenta geen wondermiddel tegen zwangerschapskwalen

Placenta geen wondermiddel tegen zwangerschapskwalen

Het eten van de placenta zou helpen tegen zwangerschapskwalen Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

4 DEC 2017

Slecht nieuws voor vrouwen die hopen dat ze gezondheidsvoordelen halen uit het opeten van de placenta na hun bevalling: het verhelpt niet allerhande kwalen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Amerikaanse wetenschappers hebben in het tijdschrift Women and Birth een studie gepubliceerd waarvoor ze 27 vrouwen volgden in hun ‘placenta-dieet’. Deze vrouwen hadden zich tijdens hun zwangerschap al voorgenomen om de placenta op te eten.

Koopverslaafd? Zo word je je hebzucht de baas

Foto van 'Lisa en Shirah'

Lisa en Shirah

4 DEC 2017

Het is zo verleidelijk: je moet even op de trein wachten en om de tijd te doden, haal je koffie met een croissant. Maar al die mini-aankopen tikken aan het eind van de maand flink aan. Laat je niet langer overhalen en word je hebzucht de baas.

Wees je ervan bewust

De sportschool: elke maand betalen, maar nooit gaan

De sportschool: elke maand betalen, maar nooit gaan

Elke maand betalen, maar nooit naar de sportschool gaan. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

28 NOV 2017

Er zijn altijd twee momenten in het jaar wanneer je extréém gezond gaat doen. Dit is na 1 januari (lees: nieuw jaar, nieuwe jij) en na de zomervakantie, want de volgende zomer wil je toch écht strak in je vel zitten. Je schaft in een opwelling een peperduur fitnessabonnement aan, om vervolgens geen enkel apparaat aan te raken. Sterker nog, je weet na een halfjaar nog steeds niet hoe ze werken.

De sportschool: elke maand betalen, maar nooit gaan

Giphy