Fit&Gezond

Luister je zen met deze podcasts

Luister je zen met deze podcasts

Rachel Brathen. Foto: rachelbrathen.com.

Foto van 'Lisa en Shirah'

13 NOV 2017

Luisteren is een prettige manier van nieuwe informatie opnemen. Het mooie is dat je het ook overal kunt doen, zelfs als je onderweg bent. Deze podcasts helpen je iets meer zen worden, waar je ook bent.

1. Yoga Girl

Rachel Brathen is een bekende yogadocent. Alleen al op Instagram heeft ze ruim 2,1 miljoen volgers. Toch draait haar account niet alleen maar om yoga, want ze is moeder geworden. In haar podcast hoor je onder andere hoe het moederschap haar werkelijk bevalt. Dat het leven van een internationale yogadocent niet altijd over rozen gaat, wordt in elk geval duidelijk. Inspirerend om te horen hoe kwetsbaar zij zich durft op te stellen tijdens haar uitzendingen.

2. Leven zonder stress

De naam zegt het al: met deze podcast kom je meer te weten over stressvrij leven. De maker, oud-radiodeejay Patrick Kicken, interviewt elke aflevering iemand anders - bekende en minder bekende mensen. De gesprekken lopen uiteen van het hebben van een burn-out tot het vinden van geluk. Houd je niet van oppervlakkige gesprekken, dan is deze serie zeker een aanrader. Wist je dat wij ook een keer zijn geïnterviewd door Patrick? Hier vind je de aflevering.

Lees ook: 4x meditatie-apps voor in de trein

3. Hurry slowly

Wil je minder stress, maar wel zoveel mogelijk uit je leven halen? Dan zit je goed met deze podcast. Jocelyn K. Glei interviewt allerlei mensen over productiviteit en creativiteit. Haar stelling: je bent productiever als je het rustiger aandoet. Hoe kun je toch vooruitgang boeken, zonder dat je extra veel uren maakt? Dat hoor je allemaal in haar podcast. Een tipje van de sluier: leg je telefoon vaker weg.

4. The Self Help Hipster

Lianne is bekend geworden met haar blog The Self Help Hipster, een website over zelfhulp en persoonlijke groei. Sinds een tijdje heeft ze ook een podcast samen met Andrew Chin. Elke aflevering bespreken ze een boek dat ze gelezen hebben, challenges en talloze muziek- en kijktips. Eigenlijk delen ze vooral wat hen op dat moment bezighoudt. Humor ontbreekt in elk geval niet bij dit stel, wat het extra leuk maakt om naar te luisteren.

Lees ook: Begin de dag ontspannen met een dankbaarheidslijstje

5. Happier with Gretchen Rubin

Als je een fervent gelukszoeker bent, dan ken je vast het boek ‘The Happiness Project’. De schrijver van dit boek, Gretchen Rubin, heeft ook een podcast. Samen met haar zus Elizabeth bespreekt ze elke week gezonde gewoontes. In 2015 kreeg ze zelfs de nominatie voor ‘Best Podcasts of 2015’ in iTunes. Terecht, want het is opvallend hoeveel er nog te leren valt op het gebied van geluk.

6. Slow Your Home

Een simpeler en langzaam leven, dat is wat Brooke en haar gezin wilden. In deze podcast krijg je een kijkje in haar leven en de obstakels die zij tijdens deze zoektocht tegenkomen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met afleiding van social media? En hoe leef je je leven zo bewust mogelijk? Wat in deze gesprekken duidelijk wordt is dat, hoe cliché het ook is, niet iedereen perfect is.

OVER ZENZOEKERS

Wij, Lisa en Shirah, schrijven voor Metro over de 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen in het openbaar vervoer met mindfulness, meditatie en yoga. En nee, dat hoeft echt niet zweverig te zijn! Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen.

Volgende week maandag staan Lisa & Shirah weer vroeg voor je klaar met meer zen-tips!


Views

300+

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

19 JUL 2018

Een verhitte discussie met je lief kan natuurlijk altijd voorkomen, maar het is beter om hier geen gewoonte van te maken. Discussies hebben namelijk een negatieve invloed op de gezondheid, en impact is het grootst bij mannen.

Dat blijkt uit onderzoek gepresenteerd op de ‘International Association for Relationship Research’-conferentie in de Amerikaanse staat Colorado.

Het onderzoek


Views

1k+

Likeability of 5

Dit doet blowen écht met je nachtrust

Een blowtje voor het slapengaan kán in sommige gevallen helpen. Beeld: ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

19 SEP 2017

Ben je een slechte slaper en ben je ervan overtuigd dat een blowtje voor het slapengaan een goed idee is? De University of Michigan heeft er eindelijk onderzoek naar gedaan. Is het eigenlijk een goed idee om te rekenen op wiet voor een goede nachtrust?

De onderzoekers lieten 98 blowers een sportarmband dragen. Ze moesten slaapdagboeken bijhouden én wiet roken zoals ze dat normaal ook deden. Het goede nieuws is dat ze inderdaad een stuk dieper sliepen, maar je mentale gesteldheid heeft daar een enorme invloed op.

Elke dag geen goed idee


like
user_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avatar

Views

2k+

Onderzoek wijst uit: scheten snuiven is goed voor je
Likeability of 5

Onderzoek wijst uit: scheten snuiven is goed voor je

Een van de stoffen die scheten laat stinken blijkt bijzonder goed voor je.

Foto van 'Imre Himmelbauer'

27 OKT 2017

Je hebt zo nu en dan een moment dat je heel graag een scheet wilt inhouden, maar dat het gewoon niet lukt. Of je nu bij je partner in bed ligt of in gezelschap zit, op sommige momenten wil je gewoon niet dat je zo'n welbekende stinkbom laat ontploffen. Nu blijkt echter dat mensen je juist dankbaar moeten zijn als ze van jouw geur mogen 'genieten'.

Uit onderzoek van de universiteit van Exeter blijkt namelijk dat waterstofsulfide, een van de stoffen die scheten hun kenmerkende geur geven, verschillende positieve effecten op de gezondheid heeft. De eerdergenoemde universiteit noemt het zelfs een 'Healthcare hero', een gezondheidszorgheld. De stof zou namelijk in de toekomst belangrijk kunnen zijn in bepaalde therapieën.

Kanker


like
user_902314d98c48d4f484ccaf4fd3f34e26e26df12d_avatar

Views

2k+

Likeability of 5

Nieuw onderzoek: je valt af door in de zon te liggen

Foto van 'Rosan de Vos'

2 FEB 2018

Heb je nu al stress voor de vakantie omdat je er deze winter een paar kilo's bij hebt gegeten? Geen zorgen, want na regen komt zonneschijn: uit onderzoek blijkt namelijk dat je afvalt door de stralen van de zon.

Hoe dan?

Onderzoekers van de Universiteit van Alberta in Canada hebben ontdekt dat vetcellen krimpen door zonnestralen. Goed nieuws, want als je toch een hekel hebt aan de sportschool, is het een prima excuus om alvast een (extra) vakantie te boeken.


lol
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

800+