Luister je zen met deze podcasts

13 november 2017 om 04:59 door Lisa en Shirah
Luister je zen met deze podcasts
Rachel Brathen. Foto: rachelbrathen.com.

Luisteren is een prettige manier van nieuwe informatie opnemen. Het mooie is dat je het ook overal kunt doen, zelfs als je onderweg bent. Deze podcasts helpen je iets meer zen worden, waar je ook bent.

1. Yoga Girl

Rachel Brathen is een bekende yogadocent. Alleen al op Instagram heeft ze ruim 2,1 miljoen volgers. Toch draait haar account niet alleen maar om yoga, want ze is moeder geworden. In haar podcast hoor je onder andere hoe het moederschap haar werkelijk bevalt. Dat het leven van een internationale yogadocent niet altijd over rozen gaat, wordt in elk geval duidelijk. Inspirerend om te horen hoe kwetsbaar zij zich durft op te stellen tijdens haar uitzendingen.

2. Leven zonder stress

De naam zegt het al: met deze podcast kom je meer te weten over stressvrij leven. De maker, oud-radiodeejay Patrick Kicken, interviewt elke aflevering iemand anders - bekende en minder bekende mensen. De gesprekken lopen uiteen van het hebben van een burn-out tot het vinden van geluk. Houd je niet van oppervlakkige gesprekken, dan is deze serie zeker een aanrader. Wist je dat wij ook een keer zijn geïnterviewd door Patrick? Hier vind je de aflevering.

Lees ook: 4x meditatie-apps voor in de trein

3. Hurry slowly

Wil je minder stress, maar wel zoveel mogelijk uit je leven halen? Dan zit je goed met deze podcast. Jocelyn K. Glei interviewt allerlei mensen over productiviteit en creativiteit. Haar stelling: je bent productiever als je het rustiger aandoet. Hoe kun je toch vooruitgang boeken, zonder dat je extra veel uren maakt? Dat hoor je allemaal in haar podcast. Een tipje van de sluier: leg je telefoon vaker weg.

4. The Self Help Hipster

Lianne is bekend geworden met haar blog The Self Help Hipster, een website over zelfhulp en persoonlijke groei. Sinds een tijdje heeft ze ook een podcast samen met Andrew Chin. Elke aflevering bespreken ze een boek dat ze gelezen hebben, challenges en talloze muziek- en kijktips. Eigenlijk delen ze vooral wat hen op dat moment bezighoudt. Humor ontbreekt in elk geval niet bij dit stel, wat het extra leuk maakt om naar te luisteren.

Lees ook: Begin de dag ontspannen met een dankbaarheidslijstje

5. Happier with Gretchen Rubin

Als je een fervent gelukszoeker bent, dan ken je vast het boek ‘The Happiness Project’. De schrijver van dit boek, Gretchen Rubin, heeft ook een podcast. Samen met haar zus Elizabeth bespreekt ze elke week gezonde gewoontes. In 2015 kreeg ze zelfs de nominatie voor ‘Best Podcasts of 2015’ in iTunes. Terecht, want het is opvallend hoeveel er nog te leren valt op het gebied van geluk.

6. Slow Your Home

Een simpeler en langzaam leven, dat is wat Brooke en haar gezin wilden. In deze podcast krijg je een kijkje in haar leven en de obstakels die zij tijdens deze zoektocht tegenkomen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met afleiding van social media? En hoe leef je je leven zo bewust mogelijk? Wat in deze gesprekken duidelijk wordt is dat, hoe cliché het ook is, niet iedereen perfect is.

OVER ZENZOEKERS

Wij, Lisa en Shirah, schrijven voor Metro over de 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen in het openbaar vervoer met mindfulness, meditatie en yoga. En nee, dat hoeft echt niet zweverig te zijn! Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. 

Volgende week maandag staan Lisa & Shirah weer vroeg voor je klaar met meer zen-tips!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!