Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 22 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Bio-urn zorgt dat je een boom wordt als je dood bent

Het idee van leven na de dood is voor veel mensen verleidelijk. Daarom heeft een designstudio in Barcelona een manier bedacht die dit mogelijk maakt. Ze hebben een urn ontworpen die je as combineert met zaadjes, zodat je uiteindelijk uitgroeit tot een boom.

Lees ook: As van een dierbare in beton, het kan

De Bios Urn is bedacht door Estudimoline, meldt Metro UK. De urnen hebben een ruimte waar het menselijke as, het zaad van een boom en een speciale bodem mix ervoor zorgen dat je een boom wordt.

Na het overlijden wordt het as in de 100 procent biologische urn gedaan. Vervolgens wordt de urn begraven. Uiteindelijk zal de overledene weer boven de grond komen, niet als mens, maar als boom.

Verschillende soorten

Er zijn vijf verschillende bomen om uit te kiezen: een esdoorn, een beuk, een den, een Japanse notenboom of een essenboom. Maar, het wordt nog mooier, je kan namelijk ook een Bios Urn bestellen en er zaadjes naar keuze aan toevoegen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen in je volgend leven een wilg of bloesemboom te zijn. De urn kost omgerekend zo’n 130 euro.

Nog een leuk weetje: het is ook mogelijk een Bios Urn voor je huisdier te bestellen.

Bekijk hier hoe de urn precies werkt:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.