Deze motor rijdt 500 kilometer op 1 liter water

28 juli 2015 om 13:39 door Jurgen van der Hoeven
Deze motor rijdt 500 kilometer op 1 liter water
Foto: Videostill YouTube

Vijfhonderd kilometer afleggen op de motor zonder ook maar een liter benzine. De Braziliaan Ricardo Azevedo doet het met zijn T Power H20 motor. De man ontwikkelde het voertuig in Sao Paulo. Waar de motor dan op loopt? Op water dus!

Op water

De motor kan vijfhonderd kilometer afleggen op een liter water. Bovendien is er niet een speciaal type water nodig om de motor aan de gang te krijgen. Zo heeft Azevedo laten zien dat zelfs vervuild water uit een rivier bruikbaar is.

youtube: jV8rpumumxo

De motor werkt door de combinatie van een batterij en een water verbrandingssysteem, dat helpt om elektriciteit op te wekken. In een video demonstreert Azevedo zijn uitvinding. Hij gebruikt water om de motor te vullen en drinkt het vervolgens op om aan te tonen dat het echt geen brandstof is.

'Grote verandering'

,,Het voordeel van deze motor, die werkt met de waterstof uit het water, is dat er waterdamp uit de uitlaat komt. Dat is anders dan benzine, waarvan het resultaat uitstoot van koolmonoxide is”, aldus Azevedo.

De uitvinding van Azevedo kan dan wel een grote verandering voor de transportsector betekenen, maar door zijn uitvinding moet de man nu constant achteromkijken. In het verleden zijn uitvinders zoals hij in diskrediet gebracht en zelfs vermoord door partijen met concurrerende belangen, aldus trueactivist.com.

twitter: https://twitter.com/AwakeAcademy/status/625322057694343169

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!