Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 28 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

124 jaar oud familiebedrijf failliet door typfout

Een familiebedrijf in Groot-Brittannië dat al 124 jaar bestaat, is door een minuscule typefout failliet gegaan.

Companies House, een overheidsinstantie die over faillissementen gaat, verklaarde Taylor & Sons failliet in een officieel document. Dit tot grote verbazing van de eigenaar van het ingenieursbedrijf, want er waren totaal geen financiële problemen. Niet veel later bleek dat Companies House eigenlijk het Combedrijf Taylor & Son, dus zonder ‘s’, failliet probeerde te verklaren. Maar toen dit werd opgemerkt, was het al te laat.

Lees ook: PVV-stemmers hebben ‘gestemt’

De instantie probeerde de typfout nog te herstellen, maar kredietverstrekkers en cliënten van het bedrijf hadden al van het zogenaamde faillissement gehoord. Klanten verdwenen, leveranciers wilden niks meer met het bedrijf te maken hebben.

De genadeklap was het feit dat hun grootste afnemer, waaraan ze meer dan een half miljoen euro per jaar verdienden, ook geen zaken meer met Taylor & Sons wilde doen. Daardoor werd een contract ter waarde van omgerekend 4 miljoen euro teruggetrokken. Na twee maanden was niet alleen Taylor & Son, maar ook Taylor & Sons bankroet.

Lees ook: Fout op campagneauto Vlaams belang

De eigenaar van het familiebedrijf heeft Companies House aangeklaagd wegens de spelfout. De rechtbank heeft hem inmiddels in het gelijk gesteld. "De overheid is verantwoordelijk voor de ondergang van Taylor & Sons", was het oordeel van de rechter.

Het is nog niet bekend hoeveel de schadevergoeding uiteindelijk zal bedragen. Volgens Wales Online claimt de advocaat van de eigenaar bijna 12 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.