Amsterdam: lichtpuntjes in armoedebeeld

3 december 2013 om 13:00 door © 2013 ANP
Amsterdam: lichtpuntjes in armoedebeeld

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam telt van de vier grote steden de meeste huishoudens die in armoede leven, zo bleek dinsdag uit het Armoedesignalement 2013. ,,We herkennen het beeld'', zei een woordvoerder van wethouder Freek Ossel (armoede) dinsdag. ,,Ouderen en kinderen staan onder druk, maar ook werkenden en vooral zelfstandigen zijn vaker de klos.''

Maar de hoofdstad ziet ook lichtpuntjes. ,,De armoede is relatief minder sterk toegenomen dan in steden als Rotterdam en Den Haag'', aldus de zegsman. ,,In 2012 is het aantal mensen dat in armoede belandt, met 1000 toegenomen. Dat is relatief weinig gezien de huidige omstandigheden.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d