'Advies terminale zorg is achterhaald'

3 december 2013 om 13:05 door © 2013 ANP
'Advies terminale zorg is achterhaald'

UTRECHT (ANP) - Ziekenhuizen zijn allang begonnen met het verbeteren van de zorg rond het levenseinde, de zogeheten palliatieve zorg. De aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid aan ziekenhuizen om te investeren in kennis rond terminale zorg is dus achterhaald. Dat zei de Vereniging van Ziekenhuizen dinsdag.

De onderzoeksraad constateert in een dinsdag gepubliceerd rapport over het voormalige Ruwaard van Putten ziekenhuis dat de palliatieve zorg in meerdere ziekenhuizen te wensen overlaat. Volgens een woordvoerder van de NVZ zijn in zeker 23 ziekenhuizen al palliatieve teams actief die afdelingen ondersteunen bij complexe problemen rond pijnverlichting en euthanasie. Nog eens 22 ziekenhuizen zijn van plan een dergelijk team op te starten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d