Michelin verdeelt opnieuw de sterren

25 november 2013 om 04:20 door © 2013 ANP
Michelin verdeelt opnieuw de sterren

ROTTERDAM (ANP) - Michelin verdeelt maandagochtend opnieuw de sterren voor de restaurants in Nederland. De hoop is nog steeds gevestigd op een derde drie sterrenrestaurant, naast De Librije van Jonnie Boer en Oud Sluis van Sergio Herman.

Omdat Herman zijn zaak in Oud Sluis sluit, is het de vraag of Nederland straks nog maar één drie sterrenzaak telt. In de wandelgangen worden drie restaurants genoemd als kandidaat voor de hoogst haalbare prijs in de culinaire wereld.

'Hoog genoteerd' staat Interscaldis in Kruiningen van chef-kok Jannis Brevet, maar ook restaurant De Leest in Vaassen van 'keukenmeester' Jacob Jan Boerma zou een grote kans maken, stellen ingewijden. In Hoofdplaat is het De Kromme Watergang van chef-kok Edwin Vincke die wordt genoemd als de kandidaat die wel eens met een derde ster aan de haal kan gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d