'Registratie kindermishandeling kan beter'

24 september 2013 om 10:35 door © 2013 ANP
'Registratie kindermishandeling kan beter'

RIJSWIJK (ANP) - De registratie van kindermishandeling door ziekenhuizen is nog steeds niet op orde. Een woordvoerder van Jeugdzorg Nederland zegt dat er via ziekenhuizen en huisartsen nog duizenden gevallen van kindermishandeling zijn op te sporen.

Het AD schreef dinsdag dat uit onderzoek van de protocollen van ziekenhuizen blijkt dat er veel meer kindermishandeling moet voorkomen dan dat er geregistreerd wordt. Volgens de woordvoerder van Jeugdzorg heeft een aantal ziekenhuizen het protocol niet op orde en houdt de Inspectie voor de Gezondheidszorg de laatste jaren nauwgezet in de gaten in hoeverre ziekenhuizen dat verbeteren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d