Resistente schimmel verspreidt zich

19 juni 2013 om 13:25 door © 2013 ANP
Resistente schimmel verspreidt zich

NIJMEGEN (ANP) - De resistente aspergillusschimmel verspreidt zich steeds verder over Nederland. De schimmel, die ernstige longinfecties kan veroorzaken bij mensen met een minder goede weerstand, komt in de lucht voor, maar er zijn nu ook sporen in woonhuizen en -wijken gevonden.

De nieuwe variant is moeilijk te behandelen en waarschijnlijk ontstaan door het gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen schimmels in de leefomgeving. Onderzoekers van het UMC St. Radboud, in samenwerking met alle universitaire ziekenhuizen in Nederland, beschrijven de nieuw aangetroffen variant in het medische vakblad Clinical Infectious Diseases.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d