Explosie van bezoekers website borstkankergen

17 mei 2013 om 15:15 door © 2013 ANP
Explosie van bezoekers website borstkankergen

UTRECHT (ANP) - Nederlandse vrouwen hebben zich massaal laten voorlichten over het borstkankergen op een informatieve website van de Borstkankervereniging sinds bekend werd dat Angelina Jolie preventief haar borsten heeft laten verwijderen. Een woordvoerster van de vereniging liet vrijdag weten dat het aantal bezoekers van de website bcra.nl sinds dinsdagochtend ,,vertienvoudigd'' is.

De website bcra.nl gaat over het gen dat borstkanker veroorzaakt. Draagsters van het BRCA1-gen hebben een 60 tot 80 procent grotere kans op het ontwikkelen van borstkanker. Jolie schreef dinsdag in de New York Times dat ze draagster is en daarom beide borsten heeft laten verwijderen om de kans op borstkanker te verkleinen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d