Bestseller van Dick Swaab nu ook in versie voor kinderen

9 mei 2013 om 12:55 door Wilke Martens
Bestseller van Dick Swaab nu ook in versie voor kinderen

Dick Swaabs bestseller Wij Zijn ons Brein is nu ook verschenen als speciale editie voor kinderen: Jij bent je Brein. In begrijpelijke taal wordt de complexe, maar zeer interessante stof uit het boek van de internationaal beroemde hersenonderzoeker opnieuw verteld.

Jan Paul Schutten is er werkelijk goed in geslaagd om de ingewikkelde materie die ons brein nu eenmaal is uit te leggen aan kinderen. En niet alleen is het interessant, het is ook nog eens leuk om te lezen. De scholieren Ionica en Jelle sturen de “hoogedelgeleerde heer Swaab” een mailtje met de vraag of hij hen wat informatie kan sturen, omdat ze graag een spreekbeurt over de hersenen willen houden. Natuurlijk heeft professor Swaab helemaal geen tijd om dit soort mails te beantwoorden, maar de kinderen weten hem toch een hele mailconversatie te ontlokken.

En in die mailconversatie komen alle ins en outs over het brein voorbij. Want hoe werkt ons geheugen eigenlijk? En wat gebeurt er allemaal in je hersenen als je ouder wordt? En hoe genees je de hersenen van mensen die door ouderdom dement worden? Deze en allerlei andere vragen worden helder en vermakelijk uitgelegd. Echt een aanrader voor alle ouders die gefascineerd Wij Zijn ons Brein gelezen hebben en deze boeiende materie ook aan hun kroost willen voorschotelen.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d