Zorgen over resistente malariaparasiet

29 april 2013 om 03:25 door © 2013 ANP
Zorgen over resistente malariaparasiet

PHNOM-PENH (ANP) - Wetenschappers maken zich zorgen over malariaparasieten die resistent zijn tegen medicijnen. In Cambodja zijn inmiddels drie varianten van de parasiet ontdekt die bestand zijn tegen het veelgebruikte middel artemisinine, meldde de Britse omroep BBC maandag.

,,Artemisinine werkt momenteel nog heel goed. Het is het beste wapen dat we hebben tegen deze ziekte en we moeten het houden'', zegt onderzoeker Olivo Miotto. De bio-informaticus van de Universiteit Mahidol (Thailand) en de Universiteit van Oxford heeft het DNA van honderden malariaparasieten vergeleken.

Uit de analyse bleek dat in Cambodja inmiddels drie resistente groepen rondwaren. Volgens het onderzoek zijn de nieuwe resistente populaties nog niet waargenomen op andere plaatsen in de wereld waar malaria voorkomt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d