Schippers zoekt deals met prutsende artsen

28 maart 2013 om 20:30 door © 2013 ANP
Schippers zoekt deals met prutsende artsen

DEN HAAG (ANP) - Op aandringen van de Tweede Kamer gaat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) haar uiterste best doen om een lijst te maken van niet-functionerende artsen die vanaf 2000 een deal sloten met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Ook gaat Schippers onder meer de privacyregels bestuderen om te kijken of en hoe die lijst openbaar gemaakt kan worden. De bewindsvrouw beloofde dat donderdag tijdens het Kamerdebat over de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur, die zich uit het artsenregister liet schrappen, daardoor niet meer als arts mocht werken maar desondanks weer aan de slag ging in Duitsland.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d