Taghazout: zomerse warmte, heerlijk eten en lekker surfen

11 december 2012 om 06:00 door Linda Oudendijk

Het dorp Taghazout
Taghazout is een klein vissersdorpje in het zuidwesten van Marokko. Sinds ongeveer tien jaar wordt het druk bezocht door surfers vanuit de hele wereld. De Atlantische Oceaan zorgt voor een prettig klimaat en de vele surfspots, voor beginners en gevorderden, maken het een zeer aantrekkelijke bestemming. Taghazout is intussen volledig ingespeeld op het surftoerisme. Er zijn restaurantjes en kleine winkeltjes verkopen van alles, van surfplanken tot slippers. Op de stranden bieden ze je amandelen, een ritje per kameel of een leuk shirt aan. Het is niet het mooiste dorpje van de wereld, maar de kleine straatjes, de vissersbootjes, de markt, de aangrenzende zee, de vriendelijke bewoners en de loslopende geitjes ademen authenticiteit, rust en charme uit.

Alcohol
De meeste moslims drinken uit geloofsovertuiging niet, maar de meeste vakantiegangers drinken graag een alcoholische versnapering. Deze is in Taghazout niet te verkrijgen. Mocht je toch een lekker biertje of wijntje willen drinken na een surfsessie, dan kun je de enorme supermarkt Marjane opzoeken in de stad Agadir, een half uurtje rijden van Taghazout of tien minuten vanaf het vliegveld. Hier is alles te koop waar je westerse hart niet zonder kan. De taxirit vanaf Taghazout (ongeveer 25 euro) gaat langs interessante plekken, dus je pakt ook nog wat toeristische trekpleisters mee. De meeste chauffeurs praten daar graag en trots over.

Bidden
Kijk niet gek op als een winkelverkoper of de bediening in een restaurant vraagt om over tien minuten terug te komen. Moslims bidden minstens vijf keer op een dag en trekken zich dan even terug.

Pas op!
Wil je niet te veel tijd op het toilet doorbrengen, kijk dan uit met eten en drinken buiten de deur. Vooral met eieren en melkproducten, zoals bijvoorbeeld de aanlokkelijke shakes en koffie verkeerd. Je weet niet zeker of alles goed gekoeld wordt en met temperaturen die meestal boven de 20 graden liggen, moet je erg oppassen. Hetzelfde geldt voor vlees. Maar als je een surfcamp boekt met de maaltijden inbegrepen, zit je goed.

Surf Taghazout
Surf Taghazout is een van de surfcamps die zich in het dorp bevinden. Een villa, geheel in Marokkaanse stijl, is de basislocatie. Het is een stuk luxer dan een standaard hostel en elke kamer heeft een geweldig uitzicht op zee. De Nederlands-Marokkaanse manager Said zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. De ochtend begint met Franse stokbroodjes en daarna word je naar de beste surflocatie voor die dag gebracht. De lunch wordt meestal op het strand genuttigd en
’s avonds komen de heerlijkste Marokkaanse gerechten uit de keuken. Er is een programma, maar daar kan makkelijk van worden afgeweken. Wil je bijvoorbeeld voor het ontbijt een paar golven pakken, geen probleem. Een dag rust, naar de markt in Agadir of een bezoekje aan de hammam: alles is mogelijk.

Geïnteresseerd in de villa, een hostel of appartement in Taghazout? Kijk voor meer informatie op www.surftaghazout.com.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d