Helikopter bestuurbaar met hersenen

22 november 2012 om 11:03 door Carmen Dorlo
Helikopter bestuurbaar met hersenen

Binnenkort moet het nieuwe project van Kickstarter uitvoerbaar zijn: een helikopter bestuurd door je hersenen. Dat meldt Dutch Cowboys. Het  wordt meer dan een stukje speelgoed. De helikopter moet een educatieve werking hebben en software die zo simpel is dat zelfs 10-jarige kinderen het kunnen begrijpen.

Maar hoe werkt het dan? Het systeem gebruikt een Neurosky Mindwave Mobile EEG headset. Deze headset neemt data vanuit de hersenen en stuurt deze door via software naar een tablet of smartphone. De smartphone of tablet bestuurt daadwerkelijk de helikopter. In de smartphone zijn de commando's verbonden via een infrarood dongel. Gebruikers kiezen acties uit die de helipkopter gaat uitvoeren, zoals vliegen of landen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d