Frozz komt met nieuw concept: Oodlz noodles bar

29 november 2012 om 16:17 door Metro redactie

De zusjes Ang, die we kennen van de Frozz frozen yoghurt, lanceren hun eerste noodle bar in Amsterdam: Oodlz, delicious noodles. De opening is morgen, 30 november.

Ze zijn razend populair in New York, London en San Fran: Ramen bars en noodle soup cafés. Geen wonder: noodle soups zoals Ramen, Pho (spreek uit als feu) of Soto zijn licht, lekker en je kunt er eindeloos creatief mee zijn. Het maakt noodle soup een ideale lunch voor wie eens iets anders dan boterhammen met kaas wil eten, of wie gezond comfort food zoekt terwijl het buiten zeven onder nul is.

Noodle soup

De meeste recepten voor Ramen, Pho of Soto zijn al zo oud dat niemand meer weet waar ze vandaan komen. In alle recepten vind je een basis van bouillon, noedels en verse groenten en kruiden, maar het gebruik van lokale ingrediënten zorgt ervoor dat ze compleet verschillend zijn. De zoutige troebele soep van de Japanse Ramen smaakt totaal verschillend van de kruidige bouillon in een Indonesische Soto, of de kokossoep van de Thaise Tom Kha Kai. Noodle soups vind je van Singapore tot Japan, en ze smaken overal anders.

Oodlz

Het idee van Oodlz is dat je zelf je verse noodle soup kunt maken. Je kiest je bouillon, je ingrediënten en je groenten en creëert zo een noodle soup die je op je lijf geschreven is. Oodlz heeft altijd twee zelfgemaakte bouillons (vega en kip), en elke week een special zoals Miso of Pho (zeg nog steeds feu). Met die basis kies je je noedels (ook elke week een special), je groente (bijvoorbeeld choi-sam of bladspinazie) en kruiden om het mee af te toppen. Zo kies je jouw feel-good food: van vega tot fishy en van spicy tot basic.

Oodlz zijn er in twee formaten, klein en groot. Prijzen vanaf 4 euro. De eerste Oodlz Noodle bar vind je op de Utrechtsestraat 27 in Amsterdam.

Bron: Culy.nl

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!