Aanhouding na dreigtweet aan Albeda College

1 juni 2012 om 10:42 door Jelle van de Kamp
Aanhouding na dreigtweet aan Albeda College

“Als morgen mijn stage niet succesvol word afgerond… granaat op Albeda College”. Vanwege deze tweet is gisterochtend een 18-jarige leerling van het Albeda College opgepakt. Justitie bekijkt nog of en waarvoor ze hem gaan vervolgen. “We verdenken hem van opruiing en bedreiging”, aldus een woordvoerster van de politie Rotterdam-Rijnmond. “Je weet niet wat het effect van zo’n bericht op Twitter is.” Onlangs ontstond op het Zuidplein onrust na een dergelijke tweet. Het Albeda College zegt zelf regelmatig actie te ondernemen als leerlingen iets over de school zeggen op social media. “Gelukkig zijn dit soort Tweets geen schering en inslag”, vertelt woordvoerder Frans Roozen. “Ook als leerlingen op een normale manier zeggen dat ze een probleem hebben met de school, dan kan dat aanleiding zijn voor een gesprek.”

De instelling houdt momenteel internet in de gaten, maar wil dit komende tijd intensiveren. “We zoeken een systeem waarbij berichten als dit gefilterd kunnen worden, zodat we er nog meer bovenop kunnen zitten.”
Op Twitter liedde de arrestatie tot enige ophef. Veel mensen vonden de reactie van de politie nogal overdreven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d