Win een reis naar Sint-Petersburg

25 mei 2012 om 04:30 door Metro redactie
Win een reis naar Sint-Petersburg

Een goede reisgids zal ongetwijfeld melding maken van de ‘must sees’ in de stad. Zo is er de Hermitage (een van de grootste musea ter wereld, red.), kun je een balletvoorstelling bekijken in het Mariinsky Theater en natuurlijk kun je verderop kijken naar de prachtige fonteinen van Petergof. Maar Metro Rusland vroeg de inwoners wat zíj nu eigenlijk de mooiste plekken van hun stad vonden. Dit kwam er uit de antwoorden naar voren:

Ronkende motoren
Je kunt de bus of de boot nemen, maar ook een nieuwe excursie proberen: op de motor (moto-voyage.ru). Het is een spannende manier om langs de hotspots te rijden. Je hebt de keus uit twee routes: het klassieke Sint-Petersburg, of het ‘andere’ Sint-Petersburg. Bij laatstgenoemde exursie rijd je onder meer langs Vasilevsky-eiland.

Borsjt en goulash
Eten op zijn Sint-Petersburgs kun je het best doen in Maria Vanna (marivanna.ru). Bestel daar borsjt, goulash en andere traditionele gerechten. Het restaurant ziet eruit als een typische Sovjet-flat. Op de gang kom je een oude man op sloffen en in korte broek tegen. Hij zal zeker grommen, maar vat het niet persoonlijk op en wees vooral niet bang. Wil je liever wat nieuws proberen, ga dan naar 22-13 (22-13.com). Hier komt de wereldkeuken bijeen en kun je een heerlijke cocktail drinken voordat je gaat stappen.

Huwelijksfeestjes
Wil je het Russische Nieuwjaar elke avond van de week vieren? Dat kan in Club Purga (purga-club.ru). Daar vinden ook Russische huwelijken plaats, waarvoor je natuurlijk al bent uitgenodigd. Houd je meer van loungen, dan moet je Soho Lounge (insoholounge.com) proberen.

Pssazh
De grote winkelcentra, Galleria en Stockman, zijn volgestouwd met Europese merken. Wil je creaties van lokale designers, neem dan eens een kijkje op de bovenste verdieping van Pssazh (passage.spb.ru). Daar vind je Prostanstvo Culturra, dat schitterende kledij in de aanbieding heeft.

Win een reis naar Sint-Petersburg!
Metro geeft je de mogelijkheid een reis voor twee personen te winnen naar de noordelijke hoofdstad van Rusland.
• Wat moet je er voor doen? In het Engels reageren…
• Schrijf een kort verhaal dat begint met de woorden “My dream is to see St. Petersburg because…”. Mail je inzending naar visitrussia@metronews.ru.
• De winnaar krijgt een reis voor twee personen aangeboden door Metro Sint-Petersburg en de stad. De jury bestaat onder meer uit de internationale hoofdredacteur van Metro en een vertegenwoordiger van de stad.
• De inzendingen worden geselecteerd op drie criteria. Dat zijn het algemene verhaal, de orginaliteit en de creativiteit.
• Inzenden kan tot en met 4 juni. De uiteindelijke winnaar krijgt op 13 juni per email bericht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d