Steigereiland-Noord heeft de problemen van een oude buurt

16 mei 2012 om 09:20 door Hans Peijs
Steigereiland-Noord heeft de problemen van een oude buurt

De huurders van ongeveer honderd huurwoningen op Steigereiland-Noord op IJburg hebben veel problemen met hun woning. Er zitten scheuren in de muren, er zijn lekkages met als gevolg vocht- en schimmelplekken, mechanische ventilatie wordt niet schoongemaakt en de stadsverwarming en de zogeheten balansventilatie werken niet goed. De bewoners balen, want de wijk bestaat nog geen twee jaar. “De nieuwbouwwijk Steigereiland Noord is een wijk die nu al geteisterd wordt met de problemen van een echte Amsterdamse buurt”, concludeert WSWonen dan ook.

WSWonen is door de bewoners, verenigd in de commissies Rohstein en Shravan, gevraagd om te helpen. Ze hebben namelijk niet het idee dat er schot in de zaak zit. “Je belt met Rochdale en dan komt er iemand die het probleem niet verhelpt of er komt niemand”, verzucht bewoner Jan Geurtsen. WSWonen is in de arm genomen om te onderzoeken welke acties mogelijk zijn. “Stoppen met betalen van de huur is onverstandig en gaan we ook niet doen, maar verder staan we open voor elke actie, want we hebben er langzamerhand genoeg van.”

Rochdale laat weten verrast te zijn door de hoeveelheid klachten. “We herkennen voor een deel deze klachten, maar niet in de mate die het artikel ons wil doen geloven. Bij ons Klanten Contact Centrum zijn ze in elk geval niet binnengekomen. Als bewoners ontevreden zijn, dan trekken we ons dat aan en moeten we kijken hoe dit aan te pakken.” Voor wat betreft de lekkages, stelt Rochdale zich op het standpunt dat deze zijn opgelost. “We hebben inderdaad een lekkage gehad. Deze hebben we opgepakt en is opgelost. Ook zijn we bij bewoners geweest die last hadden van een krakende trap en een bewoner die een scheur had in de muur.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d