Ibiza-gevoel bloeit op tijdens eerste Pacha

15 mei 2012 om 09:20 door Floor Simonse
Ibiza-gevoel bloeit op tijdens eerste Pacha

Het eerste Pacha Festival ter wereld wordt zaterdag georganiseerd op het Amsterdamse Java-eiland. “Pacha is een bekend merk over de hele wereld”, vertelt organisator Barry Koome. “Pacha heeft al een platenlabel, magazine, kledinglijn en twintig clubs wereldwijd. Alleen een festival ontbreekt nog.” Volgens Koome is het een hele eer dat het eerste festival in Nederland plaatsvindt. “Nederland is toonaangevend in danceland. Er zijn natuurlijk ook veel internationale artiesten afkomstig uit ons land, zoals Sander Kleinenberg.” De eerste editie is in samenwerking met Pacha Ibiza ontstaan. De Pacha Ibiza discotheek bestaat al sinds 1973 en trekt nog steeds veel volk. “Wij willen het Ibiza-gevoel naar Amsterdam halen”, vertelt Koome. “Daarom is gekozen voor een locatie aan het water.” Het is de bedoeling dat het Java-eiland voor één dag wordt omgetoverd tot mini-Ibiza. “We storten veel zand aan de achterkant van het festivalterrein. En al het eten en drinken is Ibiza-gerelateerd.” Daarnaast kan een hippiemarkt niet ontbreken. “Hier verkopen we allemaal hippieartikelen zoals armbandjes en bikini’s. Verder is er een sangriabar en hierbasbar, het nationale drankje op de Balearen.”

Er zijn vier podia waar wereldsterren als Luciano, Bob Sinclar, Goldfish, Sunnery James, Ryan Marciano en Dennis Ferrer komen optreden. In totaal zijn er 27 veelal internationale acts. “De programmering is gelijk aan de wekelijkse programmering in Pacha Ibiza.” Om het ultieme Ibiza-gevoel te versterken is er ook één stage op het water. “Gedurende het festival vaart er drie keer een uur lang een boot over het Amsterdamse IJ. Bij mooi weer gaat het dak van het partyschip open.”

Koome wil voortaan jaarlijks het Pacha Festival organiseren in Nederland. “Hopelijk blijft het niet alleen bij Nederland, maar gaat het de hele wereld over.” De voorverkoop is in volle gang. “Het is natuurlijk nog wel het begin van het festivalseizoen, maar ik verwacht een uitverkocht huis.” Er zijn nog een beperkt aantal tickets verkrijgbaar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d