Fietsers op de stoep krijgen flinke boete

15 mei 2012 om 09:04 door Floor Simonse
Fietsers op de stoep krijgen flinke boete

Iedere fietser of bromfietser die op de stoep rijdt in de Rijnstraat in Amsterdam Zuid wordt vanaf morgen op de bon geslingerd. “Veel mensen rijden hier op de stoep”, zegt wijkagent Patricia Völker-Visser. “Het levert gevaarlijke situaties op voor voetgangers. Bij de politie en stadsdeel Zuid komen klachten van bewoners binnen.” Studenten van de politieacademie willen het probleem in de Rijnstraat aanpakken. “Zij kozen dit als eindexamenproject”, vertelt Völker-Visser. “In samenspraak met het stadsdeel zoeken zij een blijvende oplossing.” Volgens Völker-Visser moet er meer ruimte gecreëerd worden voor fietsers. Er staan veel auto’s geparkeerd langs het trottoir, waardoor fietsers maar op bepaalde punten de stoep op kunnen. “Hierdoor moeten de fietsers een paar meter over de stoep lopen voor een winkel. Maar dat is natuurlijk nog geen reden om op de stoep te fietsen, het is gewoon luiheid.” Nu waarschuwt de wijkagent vaak eerst voordat ze een boete uitdeelt. “Vanaf morgen niet meer.” Fietsers worden beboet met 45 euro, brom- en snorfietsers met 80 euro.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d