Eigenaren Dauphine starten tweede zaak Riva aan de Amstel

16 mei 2012 om 09:12 door Floor Simonse
Eigenaren Dauphine starten tweede zaak Riva aan de Amstel

De eigenaren van het goedlopende restaurant Dauphine openen zaterdag een tweede restaurant op de Amstel. “Riva wordt absoluut geen dependance van Dauphine”, zegt mede-eigenaar Kirke Wilson. “We maken originele internationale gerechten, die nergens anders op de kaart staan. Ook de inrichting is een stuk moderner.” Riva, Italiaans voor rivieroever, ligt op de Amstel ter hoogte van het Amstel Station. Het nieuwe restaurant gaat concurreren met het om de hoek gelegen Dauphine. “Er kwam hier sowieso een nieuw restaurant”, vertelt Wilson. “Wij werden benaderd door de ontwikkelaars om het te runnen. We zijn blij dat ze ons gevraagd hebben. Nu bepalen we tenminste zelf onze concurrentie.”

Het gebouw is ontworpen door Cees Dam, architect van de Amsterdamse Stopera. “Het is een unieke locatie met bijzonder uitzicht”, zegt Wilson. Het overgrote deel van het restaurant is van glas, waardoor bezoekers een onafgebroken uitzicht over het water hebben. “Aan het grote buitenterras kunnen gasten zomers aanmeren met hun bootje.” De open keuken draagt volgens Wilson bij aan een extra beleving. “Het geluid van rinkelende glazen en de bereiding van het eten hoort bij het uit eten gaan.”

Het interieur is in overleg met de eigenaren tot stand gekomen. Het plafond heeft de vorm van watergolven: een vissenlamp maakt het helemaal af. “We willen binnen en buiten met elkaar verbinden.”
Toch zijn er ook overeenkomsten met Dauphine. “We willen het laagdrempelig houden”, zegt Wilson. “Geen witte tafellakens, maar houten tafels. We richten ons niet op een specifieke doelgroep.” Volgens Wilson is dat het succes achter Dauphine. “We zijn zowel voor studenten als voor zakenmannen toegankelijk. Van simpele broodjes tot kaviaar.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d