Drechtsteden: meer voor woningzoeker dan je zou denken

2 mei 2012 om 09:53 door José Schellekens
Drechtsteden: meer voor woningzoeker dan je zou denken

Het valt niet mee om in deze woningmarkt als makelaar nog een goede boterham te verdienen. Toch is Saskia Trossèl van Vijfvinkel Trossèl Makelaardij in Dordrecht optimistisch. Haar kantoor verkocht het eerste kwartaal van dit jaar 23 woningen, net zoveel als in het eerste kwartaal van 2008. En dat terwijl de eerste drie maanden van dit jaar landelijk gezien de slechtste waren sinds het uitbreken van de crisis in 2008. De Dordtse makelaar kent de woningmarkt in de regio als haar broekzak: “In de Drechtsteden staan ruim 116.000 woningen waaronder een grote voorraad goedkope, kleinere en verouderde woningen, veelal huur. Het midden en duurdere segment is duidelijk ondervertegenwoordigd.”

Met de werkgelegenheid is het al even matig gesteld. Neem Dordrecht met zijn prachtige historische binnenstad maar onvoldoende werkgelegenheid om nieuwe bewoners aan te trekken. “Net als Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht, moet Dordrecht het meer dan gemiddeld hebben van industrie en van werk in de zorg. Veel jongeren vinden dat niet aantrekkelijk, ze zoeken liever elders een baan. Ook mensen die meer gaan verdienen - en mooier en groter willen gaan wonen - vinden te weinig passend woningaanbod en vertrekken.”

Maar de regio ziet wel in dat er vernieuwing nodig is dus worden oude wijken zoals Krispijn en Wielwijk in Dordrecht aangepakt. Ook is er nog steeds sprake van aantrekkelijke uitbreiding met projecten als Plan Tij, De Hoven en  Volgerlanden. Vlakbij het Centraal Station, komen zeer representatieve appartementen tussen 200.00 en 295.000 euro. Gewilde locaties in Dordrecht zijn Dubbeldam, Oudelandshoek en de 19e Eeuwse Schil met zijn authentieke, grote woningen. De Drechtsteden hebben een heleboel te bieden, zegt Saskia Trossèl. “Je kunt hier een woning vinden van minstens dezelfde kwaliteit maar stukken goedkoper dan in of rond Rotterdam. Dat geldt voor de stad maar ook voor een rustige, groene wijk in Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht of Papendrecht. Daar heb je woonwijken waar mensen betrokken zijn bij het dorpse leven en die de woonomgeving - scholen, winkels en zorgvoorzieningen - belangrijk vinden.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d