Politiebureaus dicht en meer acties op komst

26 april 2012 om 09:29 door Ellen Waaijer
Politiebureaus dicht en meer acties op komst

“Dicht?” Verschillende mensen staan ervan te kijken dat het politiebureau aan de  Ferdinand Bolstraat een paar uur gesloten is. Agenten voeren zo actie om hun cao-onderhandelingen kracht bij te zetten.
Wiep van der Pal is cao-onderhandelaar en hij coördineert de acties: “Huis-tuin-en-keukenzaken worden niet in behandeling genomen, maar voor ernstige zaken doen ze echt de deur wel open.” Naast de Ferdinand Bolstraat sloten onder meer de politiebureaus in IJburg, Koninginneweg en Rivierenbuurt, Amstelveen en Aalsmeer gisteren twee uur hun deuren. De actievoerders konden op die manier bij het ledenraadoverleg zijn. Van der Pal weet dat de meeste mensen die tevergeefs bij de bureaus aankomen, begrip voor de acties hebben. “We voeren al heel lang actie en we ontzien de burgers nog steeds redelijk. Het ongeduld stijgt, dit overleg heeft nu wel lang genoeg geduurd.” De agenten willen een loonstijging. Zij krijgen nee te horen, terwijl ambtenaren wel zonder discussie een loonsverhoging krijgen. “Ik begrijp het wel”, zegt Erika Bergsma bij bureau Ferdinand Bolstraat. “Ik wil toch ook een normaal salaris? En de aangifte van mijn gestolen gsm kan best een uurtje wachten.”

Voor deze week lijkt het in Amsterdam even klaar te zijn, maar voor volgende week staan er waarschijnlijk meer acties op het programma. Waarschijnlijk, want ook aan Van der Pal willen de actievoerders niet te veel kwijt: “Ze stuurden me lachend weg. Ik heb plannen gehoord over collectief ziekmelden en in een optocht naar de bedrijfsarts wandelen. Maar ik weet niet of ze het ook daadwerkelijk gaan doen. Ik ben benieuwd.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d