Regio slaat handen ineen bij aanpak drankmisbruik

13 maart 2012 om 09:56 door Jeroen van Wieringen
Regio slaat handen ineen bij aanpak drankmisbruik

Drankmisbruik onder jongeren tot 16 jaar verder terugdringen in de regio. Dat is de kern van het zogeheten horecastappenplan dat de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard hebben ontwikkeld. Kroegbazen die in deze plaatsen de regels aan hun laars lappen, krijgen voortaan overal dezelfde sanctie opgelegd. Dit kan variëren van een waarschuwing tot concrete sluiting van de zaak. De organisaties achter het plan, verenigd in het project Verzuip jij je toekomst?! hopen met het initiatief meer duidelijkheid te scheppen voor alle betrokken partijen, zegt projectleider Anneke Risselada. Het gaat hierbij onder meer om gemeente, politie en Openbaar Ministerie. Door een gerichtere aanpak wordt verder geprobeerd het alcoholgebruik van kinderen in de regio verder terug te dringen.

Kids onder de 16 drinken te veel - wat vind jij?
“Veel te veel. Ik woon zelf in een dorpje en schrik soms als ik dronken kinderen zie.”
Eva Schinkelshoek, 19, student

“Je bent nog in je groeifase, dus je moet gewoon afblijven van alcohol.”
Hans von Dinklage, 21, sabbatical

“Wat wil je eraan doen? Het is de taak van de ouders om te weten wat je kind uitspookt.”
Sofie Schouwenburg, 18, student
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d