Reddingsactie kloppend hart Noord

5 maart 2012 om 09:51 door Ellen Waaijer
Reddingsactie kloppend hart Noord

“Het is hier beeldschoon”, zegt buurtbewoonster Astrid Tuinder over haar Zonneplein in Noord.  Maar de afgelopen tien jaar is de buurt achteruit gehold, vooral omdat de ondernemers het niet bolwerken. Bewoners voeren nu actie. “Wij geloven in het plein. En in de potentie.”

Bewonersinitiatief FijnZonneplein is pas een maand actief. “Maar we hebben het plein in die paar weken wel op de kaart gezet”, zegt Tuinder. Gisteren brachten de initiatiefnemers iedereen die iets met de buurt wil bij elkaar. Met de zeepkistmethode konden buurtbewoners hun wensen en plannen met elkaar delen. “De ideeën zijn origineel en zeer divers”, zegt Tuinder.

Het Zonnehuis is het spreekwoordelijke kloppend hart van het Zonneplein. Maar sinds eind vorige week zijn de lunchroom en grote zaal dicht. De uitbater sloot de deuren met pijn in zijn hart en een flinke huurschuld op zak.

FijnZonneplein wil nu samen met bewoners, ondernemers, verhuurder, deelgemeente en Stadsherstel zoeken naar een nieuwe rol, maar dat het pand weer een ontmoetingsplekfunctie krijgt,  staat volgens Tuinder vast. Volgens haar is een beetje haast toch wel geboden. “Er moet iets te doen blijven. Als het Zonnehuis maanden dicht gaat, weet straks niemand het plein meer te vinden.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d