De fifties zijn helemaal terug in het interieur

14 maart 2012 om 11:36 door Liselotte Flu
De fifties zijn helemaal terug in het interieur

Zachte pastels
In het op de fifties geïnspireerde interieur van nu zijn pastelkleuren een must. Desso speelt daarop in met het ‘Inova Sense’ tapijt in kleuren als licht mint, turquoise en bloesem wit. Inova Sense voelt zijdezacht aan door de volle, kort gesneden pool. Het tapijt is sterk en kan goed gebruikt worden in zowel de woon- en slaapkamer.

Vloerkleed
Is je vloer al bedekt met hout, beton of iets anders? Met een groot pastelkleurig vloerkleed kan je ook een kleurrijk ‘wooneiland’ creëren. Op zo’n wooneiland staat de volledige eet- of zithoek op het vloerkleed. Je benadrukt hiermee verschillende leefruimtes in huis zonder dat daarbij muren aan te pas komen.

Maak de fifties modern
Om de fifties stijl modern te maken, combineer je de pastels met strakke meubels en accessoires. Een goed voorbeeld is de schelpenlamp van Raw Materials. De zwarte hoogglans buitenkant van de lampenkap contrasteert mooi met de binnenkant. Die is namelijk ingelegd met honderden lichtgekleurde stukjes schelp. Door gebruik te maken van de eeuwenoude ‘lay-in’ techniek zijn allerlei patronen en motieven mogelijk. Extra mooi is dat de gebruikte schelpen niet schaars zijn of van een bedreigde soort. Naast stylish is deze lamp dus ook ecologisch verantwoord!

Stoere materialen
Pastelkleuren passen ook goed bij stoere materialen zoals hout, steen of metaal. Met een kleine re-syling heb je dit zo voor elkaar. Een bijzettafel of kastje doet al wonderen. Metalen tafel ‘Fleur’ (Woondock) bijvoorbeeld staat op slanke pootjes met daarop een rond dienblad. Deze simpele vormgeving geeft de tafel een eigentijds fifties gevoel.

Gedurfd
Probeer ook eens gedurfde print aan je eigen fifties-look toe te voegen. In zwart-wit of juist met felle accentkleuren. Het dekbedovertrekset Skyline (VNDCK collectie) heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een zwart-wit print van de skyline van New York. Dat is nog eens lekker wegdromen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d