Actie: woning kopen zonder kosten koper

21 maart 2012 om 10:08 door José Schellekens
Actie: woning kopen zonder kosten koper

De maisonnettewoning (bouwjaar 2008) van Joyce en Peter in Ridderkerk staat sinds september 2011 te koop. Ze hebben inmiddels een ander huis gekocht in een nieuwbouwproject in Heerjansdam. Joyce wil graag terug naar Heerjansdam omdat ze daar 25 jaar met veel plezier heeft gewoond. “En omdat we een tuin willen voor onze dochter Jill, die 17 november geboren is”, zegt ze.

Via Irma Belgraver van Ooms, de makelaar die hun huis in de verkoop heeft, werden Joyce en Peter getipt over de V.O.N Drink. Tijdens deze informele bijeenkomst wordt donderdag éénmalig een groot deel van het bestaande woningaanbod van Ooms Vrij Op Naam aangeboden. Joyce en Peter hebben tot nu toe drie bezichtigingen gehad maar dat heeft nog geen serieuze koper opgeleverd. Daarom vinden ze de V.O.N. Drink een erg leuke actie en doen ze graag mee. “Het idee sprak ons meteen aan”, vertelt Joyce. “Ons huis wordt op deze avond gepresenteerd. Hopelijk levert dat kijkers op en misschien zelfs een koper. Het is een heerlijk, licht huis aan Waterland 27 met een mooi uitzicht in een erg leuke wijk. De locatie is ook prettig, je bent in een kleine 10 minuten in Rotterdam maar toch woon je heel rustig. Wanneer woningzoekenden van deze actie gebruik maken en een woning kopen, betalen ze geen kosten koper en zijn de overdrachtsbelasting en de notariskosten voor rekening van de verkoper.”

Over 109 dagen gaat zeer waarschijnlijk de overdrachtsbelasting weer omhoog naar het oude niveau van 6 procent. Daarnaast wordt de NHG-grens voor hypotheken verlaagd naar 320.000 euro. Dat is slecht nieuws voor wie na 1 juli een huis zou kopen. Volgens Roy Ehbel, directielid en makelaar van Ooms, bestaat de kans dat vanaf deze datum de woningprijzen stijgen en het afsluiten van een hypotheek nog moeilijker wordt. Vandaar dat Ooms op 22 maart een gezellige V.O.N. Drink organiseert voor woningzoekenden in de regio Rotterdam. Ze kunnen donderdagavond langskomen en de deelnemende woningen bekijken. Welke woningen Vrij Op Naam worden aangeboden is volgens de makelaar nog een verrassing. Roy Ehbel: “Alle bezoekers worden geregistreerd en alleen zij komen in aanmerking voor het V.O.N. actielabel dat ze die avond ontvangen. Serieuze belangstellenden kunnen meteen een bod uitbrengen. Na 22 maart zijn de deelnemende woningen met de V.O.N.-vermelding tot het einde van de actieperiode te bekijken op ooms.com.”

Voor potentiële kopers betekent de actie rond de V.O.N. Drink dat de verkoper zijn woning gedurende de actieperiode vrij op naam aanbiedt. Dat is inclusief de kosten koper (k.k.) die bestaan uit kadasterkosten, transportakte bij de notaris en overdrachtsbelasting. Als koper betaal je alleen de kosten van de hypotheekakte. De V.O.N. Drink wordt gehouden op 22 maart (18.00 - 21.00 uur) in Villa Zalmhuis langs de A16. De actieperiode duurt tot en met 6 april.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d