Odfjell lekt weer gevaarlijke stof

20 februari 2012 om 09:14 door Remko Vermunt
Odfjell lekt weer gevaarlijke stof

Tot twee keer toe heeft het chemisch opslagbedrijf Odfjell in het Botlekgebied dit weekend gevaarlijke stoffen gelekt. Het ging in totaal om zo’n zeshonderd liter nafta en benzine. Nafta wordt gebruikt bij het maken van allerlei olieproducten.

Odfjell, dat zelf een melding deed bij de DCMR Milieudienst Rijnmond, zegt dat de lekkage ontstond nadat er door de vorst een pakking kapot was gegaan. Om dit probleem op te lossen moest deze worden afgesloten en leeggehaald. Volgens de milieudienst hebben verschillende bedrijven momenteel last van de gevolgen van de vorst.

Afgelopen tijd kwam Odfjell meerdere keren in opspraak omdat het gevaarlijke stoffen op het bedrijfsterrein lekte. Het deed hier lang niet altijd melding van.

Vooral deze lakse houding zette kwaad bloed bij politici en ongeruste omwonenden. Zowel de Tweede Kamer als de Rotterdamse gemeenteraad hielden eerder debatten over het chemische bedrijf. GroenLinks-raadslid Arno Bonte noemde het bedrijf op Twitter na het incident van dit weekend ‘onverbiddelijk’. “Het is slecht voor de haven en slecht voor Rotterdam.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d