Ingmar Heytze eregast op Feest der Poëzie

2 februari 2012 om 09:17 door Wilke Martens
Ingmar Heytze eregast op Feest der Poëzie

De Utrechtse dichter Ingmar Heytze is de eregast op de derde editie van Het Feest der Poëzie op zondag 19 februari 2012. De gedichtenavond staat volledig in het teken van vormvaste poëzie en wordt opgeluisterd met muziek en cabaret. “Vormvaste gedichten laten zich goed horen”, zegt organisator Simon Mulder. “Daardoor wordt het erg toegankelijk, ook voor leken.”

Niet alleen de klassieke sfeer van een oud theater met rood pluche en absint doet bijzonder aan, ook het uitkomen van de derde editie van poëzietijdschrift Avantgaerde draagt bij aan de sfeer. “De dichters hebben zelf hun eigen werk gezet met loden letters”, legt Mulder uit. “En de bundels zijn gedrukt met een klassieke drukpers op mooi, zwaar papier.”

Van het tijdschrift zijn al twee edities uitgekomen. Uit de tweede Avantgaerde maakte vooral het gedicht ‘De dood van een geliefde’ van M.A.W. Ouderyte indruk. Al de openingsregel (“Hij heeft haar bed nu voor het laatst verschoond”) ontroert. Het gedicht van Simon Mulder, ‘mannen van de geest’, is heel strak geschreven, maar vooral ook erg grappig. Maar het meest bijzondere aan de edities van Avantgaerde is de handgeschreven nummering achterin, zodat je precies weet welk exemplaar uit de oplage van jou is.

Het Feest der Poëzie vindt plaats in de CMA-zaal in Amsterdam. Kijk voor meer informatie of voor kaarten op www.feestderpoezie.nl
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d