Goede voornemens: hoe gaat het?

10 februari 2012 om 10:19 door Marieke van der Voort

Martin Strijbos (27), leraar, goede voornemen: afvallen
Het gaat goed. Ik ben alweer 1 kilo extra kwijt. Ook is het me deze week goed gelukt om alle verleidingen van traktaties op school te weerstaan. Niet alleen de leerlingen, ook de docenten letten er nu op dat ik niet de fout inga. Het is met dit koude en gladde weer wel moeilijker om naar de sportschool te gaan, maar uiteindelijk is me dat toch gelukt. Ik hoop volgende week of de week daarop drie keer per week te gaan in plaats van twee. Ik was trouwens blij verrast met een presentje naar aanleiding van het artikel in Metro vorige week. De auteurs van Smartsize Me hebben me een exemplaar toegestuurd. Ik ben heel benieuwd of dit boek voor mij succesvol kan zijn in mijn afvalrace.

Marion Dietz (48), gehuwd, goede voornemen: minderen met drinken
De afgelopen week heb ik wel een glaasje port genomen tegen de kou. Maar dat was ook het enige drankje in dagen. Ik heb er totaal geen moeite mee om te minderen. Als ik mezelf een doel stel, houd ik dat vol. Misschien viel die port ook wel zwaar omdat ik het niet meer gewend ben. Dit weekend heb ik me trouwens wel weer een drankje beloofd. Als ik zondag ga schaatsen, neem ik daar lekker een Gurktaler bij. Wat dat is? Een soort schnaps. Een drankje waar je lekker warm van blijft. Tijdens het schaatsen moet dat kunnen.

Marleen Kalksma (30), bezig met trainersopleiding Mindfulness voor Kinderen, goede voornemen: stoppen met roken
Ik heb het maar 1 keer even moeilijk gehad, toen ik afgelopen dinsdag wat gestrest was. Maar het is heel fijn om erachter te komen dat ik de zin om te roken kan weerstaan. Zaterdagavond zat ik in een café tussen allemaal mensen die rookten. ‘Wat is het eigenlijk ranzig!’, dacht ik toen. M’n haar stonk, m’n kleren en alle rook sloeg op m’n longen. Ook viel het me op hoe snel mensen sigaretten achter elkaar opsteken. Ik heb er zelfs nog even een discussie over gehad. Het helpt ook dat ik nu wekelijks door de krant word gebeld. Als ik nu weer zou gaan roken, moet ik dat heel Nederland gaan vertellen. Daar heb ik absoluut geen zin in.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d