Even aanbellen: Keukentafel favoriete plek

15 februari 2012 om 11:31 door José Schellekens

Savana Rijneveldshoek (28) is de vrouw achter de webshop Designers-United.com. Ze woont in Rotterdam, elfhoog in een driekamerappartement aan het Cor Kieboomplein.

Wat voor type woning is het?
Het is een driekamer appartement van ongeveer negentig vierkante meter op de elfde verdieping, met uitzicht over de Maas in Rotterdam. Mijn man heeft het appartement gekocht toen we elkaar nog maar net kenden. Het was een nieuwbouwproject dat tweeënhalf jaar later pas zou worden opgeleverd. Toen het zover was zijn we er meteen gaan samenwonen. Dat was in oktober 2005, alweer zeven jaar geleden!   

Wat sprak je aan in dit appartement?
We hebben hier echt een geweldig uitzicht over het water en een gedeelte van het centrum van Rotterdam. En we hebben een vrij groot terras over de totale breedte van de woning. Dat is vrij uniek voor een appartement in een grote stad.  

Wat is je lievelingsplek in huis?

Dat is de eettafel, absoluut! We hebben een open keuken en de eettafel staat precies tussen de keuken en het zitgedeelte van de woonkamer. We zijn enorme liefhebbers van koken, lekker eten en gezellig tafelen. Als er vrienden en/of familie komen eten dan blijven we vaak de hele avond aan tafel zitten. Daar zijn onze stoelen ook wel geschikt voor, haha!
Vanaf de tafel heb je een mooi uitzicht naar buiten en kun je eventueel ook nog tv kijken. Voor mijn bedrijf Designers-United.com heb ik zelfs de eerste twee jaar aan de keukentafel gewerkt, samen met mijn stagiaires. Ook ontving ik mijn zakenrelaties en klanten gewoon thuis. Intussen heb ik een werkpand elders in de stad.   

Is er iets wat je zou willen veranderen of heb je verbouwplannen?

We willen al jaren een mooie inbouwkast in de badkamer, en een schoenenkast in de gang. Het komt er maar niet van. Maar echt verbouwen? Nee, we zijn erg tevreden met de huidige inrichting. 

Wat heb je het laatst gekocht voor je huis?
Het laatste wat wij voor ons huis hebben gekocht zijn decoratiekaarsen. Dat was met de kerst!

Denk je hier voorlopig te blijven wonen?

Op dit moment zijn we ons aan het oriënteren waar we in de toekomst willen gaan wonen. Ook hebben we al een aantal huizen bekeken. We genieten nu van een prachtig uitzicht en een mooi terras, maar een zonnige achtertuin is toch ook wel een lekker idee. Maar we zullen eerst ons huis te koop moeten zetten voordat we verdere stappen ondernemen. De woningmarkt is zo onzeker.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d