Tussendoortjes Heinz leuk, maar meer ook niet

9 januari 2012 om 10:30 door Ruben Eg

Kort voor de jaarwisseling verschenen twee kleine themaboekjes met grappen van Heinz de Kat. De titels Niks Mis Met Golfen en Niks Mis Met Kinderen laten niet moeilijk raden waar de boekjes over gaan.

Om te ontspannen trekt Heinz de golfbaan op, waar de ballen en graspollen alle kanten opgaan maar zelden de hole raken. In Niks Mis Met Kinderen ontfermt Heinz zich over allerhande kroost, met discussies als: “Moet jij nooit ‘ns een keer naar school toe Keesie?” “En u, oom Heinz, moet u nooit ‘ns naar uw werk?”

De twee boekjes met steeds ‘honderd hoogtepunten’ zijn leuk. Maar meer ook niet. Het formaat is eigenlijk te klein om prettig te lezen, onhandig in een boekenkast op te bergen, redelijk aan de prijs en bovendien in zwart-wit. Terwijl de delen Niks Mis Met Klussen en Niks Mis Met Koken op stapel staan, blijft het wachten op het derde deel van de omnibus Heinz van H tot Z. Die heb ik véél liever in handen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d