Tom Carbon: prettig gestoord jeugdsentiment

2 januari 2012 om 10:30 door Ruben Eg
Tom Carbon: prettig gestoord jeugdsentiment

Tom Carbon is voor mij prettig jeugdsentiment. De strip uit het opgedoekte weekblad Robbedoes tref ik nog geregeld als ik bij bezoeken aan Brussel de Franstalige Spirou uit de kiosk op het Centraal Station meepik.

De gagstrip van tekenaar Luc Cromheecke en scenarist Laurent Letzer heeft iets prettigs meligs over zich. Hoe vaker je het leest, hoe grappiger het wordt. Het begint met de tekeningen van Cromheecke, die op zich vrij simpel lijken maar eigenlijk heel kunstig gedetailleerd zijn. Datzelfde geldt voor de grappen van Letzer: duffe huis-tuin-en-keuken-situaties krijgen door knotsgekke fantasiewendingen met kundige dialogen iets hilarisch over zich.

De jonge uitgeverij Strip 2000 geeft de serie Tom Carbon opnieuw uit. Koude Kunstjes is deel twee uit de serie, waarvan al vijf nummers staan aangekondigd. De uitgaves zijn op fijn, dik papier gedrukt. Met name de inkleuring komt er goed door tot zijn recht. Van dezelfde makers verschijnt ook de serie Plunk bij Strip 2000.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d