Tijd voor winterse lekkernijen

31 januari 2012 om 10:32 door Metro
Tijd voor winterse lekkernijen

Culinair genieten tijdens het skiën
De Italiaanse keuken, gecombineerd met de Duitse en vooral de Oostenrijkse. Dat is zo’n beetje de kern van eten in restaurants in Zuid-Tirol. Of het nu gaat om een apfelstrüdel of een uitgebreid vijfgangendiner, de kwaliteit van het eten is erg goed. Zelf omschrijven de mensen het als “een unieke mix van alpiene en mediterrane ingrediënten”. Laat je dus verrassen en neem de tijd om te genieten.

680 euro
Dat is de prijs die volwassenen in de voorverkoop betaalden voor een seizoenskaart. Inmiddels kost die pas 740 euro. Daarmee kun je wel terecht in de volledige 1.220 kilometer aan skipistes die het totale skigebied beslaat. Een dagkaart kost tussen de 28 en de 48 euro, afhankelijk van het moment waarop je er bent. Kortingen op de passen zijn er voor kinderen onder de 16 jaar en mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Leuk weetje: wie zijn (dag)kaart bewaart, kan later op internet precies terugkijken waar hij heeft geskied, hoe veel en welke liften hij heeft genomen en hoe veel kilometer hij in totaal heeft afgelegd.

Praktische tips voor een reis naar Zuid-Tirol

Onder meer Transavia vliegt vanaf diverse Nederlandse steden naar het Oostenrijkse Innsbruck. Vanaf daar rijden shuttlebusjes. Vluchten zijn er vanaf een goede 50 euro. Voor de tocht per shuttle betaal je iets meer dan 30 euro. Het skigebied is erg groot. Overdag rijden op regelmatige basis pendelbussen. Op het internet is veel te vinden op Zuid-Tirol. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld eens op de website
www.suedtirol.info/nl

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d