Spin-off XIII laat her en der wat steekjes vallen

3 januari 2012 om 10:30 door Ruben Eg
Spin-off XIII laat her en der wat steekjes vallen

De ene na de andere succesvolle stripserie wordt aan alle kanten uitgemolken. Erg is dat niet, zolang het maar smaakvol gebeurt. Jean Van Hamme en William Vance staakten al enige tijd terug hun werk voor XIII, maar overzien nu de voortzetting van hun spionageserie en de spin-off XIII Mystery. In dit laatste passeren de diverse bijpersonages uit de hoofdserie de revue, door klaarblijkelijk steeds verschillende tekenaars en scenaristen.

Het derde deel uit de spin-off is gemaakt door François Boucq en Alcante (Didier Swysen). Het vertelt het verhaal van kolonel Amos, de FBI-agent die onderzoek deed naar de moord op president Sheridan waarmee XIII ooit begon. Amos blijkt een opvallend verleden te hebben en maakt in dit verhaal jacht op een Israëlische spion die zich in de Verenigde Staten ophoudt.

Boucq en Alcante doen erg hun best het niveau vast te houden van de over hun schouder meekijkende Van Hamme. Qua tekeningen levert Boucq heel aardig werk af, maar qua verhaallijn laat Alcante her en der wat steken vallen. Zo is het excuus om de Israëlische ambassade binnen te vallen nogal erg opzichtig. Daar had Van Hamme eigenlijk moeten ingrijpen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d