Man kan hart ophalen bij gezondheidsbeurs

17 januari 2012 om 09:50 door Marieke van der Voort
Man kan hart ophalen bij gezondheidsbeurs

De Nationale Gezondheidsbeurs verwacht van vrijdag tot en met zondag een toestroom van ruim 25.000 mensen. 71 procent van alle bezoekers is vrouw. “Dat terwijl mannen deze beurs vaak harder nodig hebben dan vrouwen”, stelt beursmanager Jolijn van Gemert. Ze geeft zes redenen waarom jij als man dit weekend van de partij wil zijn.

1. Omdat het nodig is
Mannen hebben over het algemeen een ongezondere leefstijl dan vrouwen, komt uit diverse cijfers naar voren. Ze roken vaker, drinken meer alcohol en eten sneller een vette hap. “Door gemakzucht verdiepen zij zich vaak niet in de gevaren, terwijl de bewustwording daarvan juist heel belangrijk is”, zegt Van Gemert. “Op de Gezondheidsbeurs krijgen ze de kans om binnen een paar uur van top tot teen helemaal gratis een check-up te krijgen.”

2. Borst vooruit
In het Voeding Paviljoen kunnen mannen hun spiermassa laten meten. Wil je meer spiermassa kweken? Verschillende diëtisten geven jou een advies op maat.
Ook zijn er veel exposanten van voedingssupplementen aanwezig. Test je kracht op de verschillende fitnessapparaten. Je kunt, als je dat erg graag wilt, ook een persoonlijk trainingsschema krijgen.

3. Laagdrempelig
In het UMC Utrecht-paviljoen kun je in een cafésetting meteen met jouw vragen terecht. “Voor veel mannen is het een hele stap om een afspraak te maken bij de dokter”, aldus Van Gemert. “Maak jij je al een tijdje druk om dat ene vlekje op je arm of die pijn in je linkerzij? De aanwezige oncologen, chirurgen en psychologen helpen je graag verder.”

4. Stress
Een stressvolle baan? Kom dan naar het lezingentheater! Op een leuke manier krijg je tips hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Dan ga je maandag meteen een stuk relaxter naar het werk.

5. Kanker

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft vastgesteld dat mannen 20 procent meer kans op kanker hebben dan vrouwen. Dat informatie over kanker niet op een droge manier hoeft te worden gebracht, bewijst de ‘Opblaasbare Darm’ wel. Loop door een levensgrote darm heen, zie hoe een gezond exemplaar eruit ziet en kom te weten wat de verschijnselen van darmziekten zijn.

6. Waar voor je geld
86 procent van de bezoekers gaf in 2011 aan De Nationale Gezondheidsbeurs ook dit jaar weer te willen bezoeken. “Vooral mannen zijn blij verrast met de beurs”, stelt Van Gemert. “Grappig, want zij worden in eerste instantie toch vaak meegesleurd door de vrouw.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d