Los van de Oostenrijkse aardklos

17 januari 2012 om 12:14 door Metro redactie
Los van de Oostenrijkse aardklos

Goasstall, Hinterglemm
De Goasstall, oftewel, de geitenstal bij Hinterglemm. Eigenaresse Melissa opent de après-ski elke dag rond 16.00 uur op identieke wijze. Een minuut lang schreeuwt Melissa een onverstaanbaar, Oostenrijks dialect door een microfoon. En doet een geit na. Als het ‘bèhhhhhh’ door de zaak schalt, gaat het los in de Goasstall. Echte geiten heb je er trouwens ook, ze staan achter glas. En er zijn nepgeiten in lingerie. Ze zitten op motoren; ze doen een striptease. Binnen staat het met driehonderd man stampvol. Buiten is plek voor zo’n zeshonderd man. Na de après-ski eet je er geweldige biefstuk.

Hinterhag, Saalbach
De Hinterhag is een oude après-ski bar in een houten schuur, midden op de piste. Na de après-ski moet je nog een paar honderd meter naar beneden skiën. De nekkenbreker van Saalbach.

Eisbar, Kirchberg
Eentje erin, eentje eruit. Dat is het deurbeleid bij de Eisbar in Kirchberg. Elke avond staat er een rij voor de deur, dat gaat de hele winter zo door. Bijna de helft van de Eisbar - die overigens niets met ijs en vrieskou te maken heeft - bestaat uit een bar. Het personeel en de meeste bezoekers zijn Nederlands. Hetzelfde geldt voor de muziek, die  gemêleerd is: van hoempapa tot meezingers en gestamp. In de Eisbar is alles goed geregeld. De airco is perfect, geen overbodige luxe voor een après-ski bar. Als de zaak met 180 man vol staat, haal je nog steeds normaal adem. Ook een pluspunt: de toiletten zijn schoon.

Ice Bar, Mayrhofen
In de Ice Bar schuren en zweten zo’n zevenhonderd mensen tegen elkaar aan. Een après-ski zoals après-ski ooit bedoeld was. Hier leggen Engelse vrouwen nog de tieten op de bar.

Cin Cin, Gerlos
In de Cin Cin kun je dansen zonder dat je voeten de grond raken: zo druk is het. Deze houten zaak, midden in Gerlos, is - net als de Eisbar in Kirchberg -de plek voor een Nederlandse après-ski. Naast jonge feestneuzen lopen er ook wat oudere paradijsvogels rond. Zoals Gerard Joling. Hij viert elk jaar vakantie in Gerlos en gaat dan altijd even bij de Cin Cin langs. En is het plaatsnaambord van uw gemeente deze winter verdwenen? Dan hangt het waarschijnlijk in de Cin Cin. Nederlandse groepen die Gerlos bezoeken, nemen de borden mee. Het zijn er inmiddels zo veel dat er twintig in de kelder staan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d