Zo creëer je een trendy badkamer

23 november 2011 om 09:12 door Liselotte Flu
Zo creëer je een trendy badkamer

Natuurlijke oase
De natuur wordt steeds meer onderdeel van ons interieur. In de badkamer wordt dan ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout, planten en natuursteen. Veel glas in de badkamer geeft een ‘directe verbinding’ met buiten. Water is in deze ‘natuurlijke oase’-trend niet meer alleen functio­neel, maar prikkelt ook de zintuigen. Dit zie je terugkomen in re­gendouches (Aqua Tulp) en sculptuur-achtige vormgeving van wasbakken waarbij water van het ene in het andere bassin sijpelt. Deze natuurlijke badkamer is geen overdadige jungle, maar een minimalistische oase.

Wellness
Waar de badkamer vroeger vooral een plek was voor hygiëne, is het nu een plek om te relaxen en tot jezelf te komen. In deze wellness badkamer neem je kuur­oord­waardige behandelingen zoals licht- en kleurtherapieën met de Sunshower (Sunshower Health) en Colorshower (Hansa). In de Sunshower verwarmen en bruinen diverse infra-roodpanelen je lichaam tijdens het douchen. Zo’n vitamine D-boost geeft je weer energie. In de Colorshower zit gekleurde led-verlichting in de douchekop gebouwd. Afhankelijk van je gewenste mood kies je een kleur en voor een van de voorgeprogrammeerde waterstralen Fire, Ice, Sweep of Wave.

Bad- en slaapkamer in één
Het gebeurt steeds meer: ver­schillende functies in ons huis worden geïntegreerd in één ruimte. Zo wordt de badkamer een verlengstuk van de slaapkamer. In de Axor Urquiola badkamer (Hansgrohe) worden de ruimtes gescheiden door een roomdivider die tevens dienst doet als verwarmingselement. Om in deze geïntegreerde badkamer toch een gevoel van intimiteit te hebben zie je his and hers wastafels en zelfs gescheiden baden en douchecabines. Om het luxe gevoel compleet te maken wordt deze badkamer aange­kleed met een open haard en een vloerkleed. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d